ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ψυχάρης εναντίον Τσίπρα και «δημοσιογραφικού υπόκοσμου»

Πρωτόγνωρα πράγματα στο χώρο των media με νέα επεισόδια στο σίριαλ της διαμάχης (εδώ κι εδώ) ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη.
Με τον τίτλο «Βοήθειααα! Λογοκρισία!» και ένα νέο σκίτσο του Δ. Χαντζόπουλου που απεικονίζει τις δύο μάσκες του αρχαίου ελληνικού θεάτρου με ραμμένα στόμα και μάτια η εφημερίδα «Τα Νέα» απαντάει σήμερα στην «Αυγή» κατηγορώντας την για κιτρινισμό, λογοκρισία και «αήθη επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου».
 «Τα Νέα», παρομοιάζουν την «Αυγή» με κουβά λάσπης με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Η διαπλοκή χτυπάει κίτρινο». Η εφημερίδα της Μιχαλακοπούλου σε πρωτοσέλιδο σχόλιό της, που θυμίζει γραφή ΣταύρουΨυχάρη, αναφέρει χαρακτηριστικά:..
(...)Η«Αυγή» διοικούμενη από μια ομάδα πολιτικώς απείρων ατόμων χάνει την αθωότητα άλλων εποχών και μεταβάλλεται σε κουβά λάσπης. «Τα Νέα» δεν θα ακολουθήσουν τους δήθεν αριστερούς ψάλτες της χορωδίας στις ύβρεις των: ομιλούν περί διαπλεκομένων, περί... Κατοχής και περί εργολάβων και πετρελαιάδων, αλλά δεν τολμούν να αναφέρουν ονόματα. Οι κουτσαβάκηδες της πολιτικής ας αναζητήσουν άλλους τρόπους για να δοξολογούν τον αρχηγός τους(...)
Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η (ανυπόγραφη) ανάλυση που αναφέρεται στο πού στοχεύει η εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Τύπου και κάνει λόγο για σχέδιο... άλωσης των ΜΜΕ. Χαρακτηριστικά αναφέρεται:
(...)Οι σύμβουλοι του προέδρου, που δραστηριοποιούνται και επαγγελματικά στον χώρο των δημοσκοπήσεων (σσ προφανώς εννοούν τον Χρ. Βερναρδάκη) ), θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικό συμφέρον να απαξιώσει τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και προσωπικά δημοσιογράφους. Και ταυτοχρόνως να επιδιώξει τη δημιουργία ενός «φιλικού και ελεγχόμενου δημοσιογραφικού κυκλώματος» στον Τύπο, στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο, το οποίο θα μεθοδεύει την αποδυνάμωση του παραδοσιακού Τύπου στο όνομα της «μάχης με τη διαπλοκή».
Ηδη στοχευμένες και συνεχείς τέτοιες προσπάθειες εκδηλώνονται από ιστότοπους ή μέσα ενημέρωσης (ευτυχώς, περιθωριακά...) που πρόσκεινται ή και χρηματοδοτούνται από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Αλλά και από έναν δημοσιογραφικό υπόκοσμο (
σσ προφανώς σε αυτόν δεν συγκαταλέγεται ο B. Μουλόπουλος) που για λόγους καθαρής σκοπιμότητας επέλεξε να συμπλεύσει μαζί τους(...).