ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ο ιδιώτης φίλος που «έκαψε» τον Σαμαρά

«Ανθρώπινο ήταν όλο αυτό» λένε και ξαναλένε οι εγκέφαλοι του Μαξίμου προσπαθώντας να περάσουν γραμμή για το σαρδάμ και το βίντεο με τα «γαλλικά» του Σαμαρά. Το επίμαχο βίντεο βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα από Καλαματιανό ιδιώτη και φίλο του πρωθυπουργού και χάλασε το διάγγελμα - φιέστα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Στο θέμα αναφέρεται κι ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα ΝΕΑ προσπαθώντας να «διελευκάνει» το τι έγινε και εξετέθη με αυτόν τον τρόπο ο Σαμαράς.
Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος γράφει στο Στίγμα: 
«Ο Σαμαράς, που έγινε χθες το πιο χιτ βίντεο στο YouTube με τη δεκατριών δευτερολέπτων ατάκα για το... κεφάλι του, λογικά θα βλαστημάει επίσης την ώρα και τη στιγμή που η ΕΡΤ είναι ακόμη..
κλειστή και δεν μπορεί να κάνει μια δήλωση της προκοπής χωρίς σαρδάμ, που μπορεί να τον εκθέσει.
Οπως ήταν φυσικό, τηλεφώνησα σε έναν εκ των ανθρώπων μου στο Μαξίμου για να πληροφορηθώ τι ακριβώς συνέβη κατά τη δήλωση του Πρωθυπουργού για την πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.
- Προβοκάτορας της ΕΡΤ ήταν ο καμεραμάν; ρώτησα γελώντας.
- Οχι προς Θεού, φίλος του Σαμαρά είναι ο άνθρωπος. Και μάλιστα γνωρίζονται 25 χρόνια. Τον έχει συνοδεύσει δε σε πολλά ταξίδια, με τις απεργίες της ΕΡΤ. Καμία σχέση. Ιδιώτης είναι.
- Και πώς έγινε το... κακό; ξαναρώτησα.
- Η κάμερα που είναι ψηφιακή «γράφει» σε σκληρό δίσκο. Ο πρόεδρος έκανε ένα κακό ξεκίνημα στη δήλωσή του και έφυγε, να κάνει μια βόλτα στο δωμάτιο για να την ξαναγράψει. Φεύγοντας είπε και τη φράση που ακούγεται, εντελώς ανθρώπινα. Οταν «έγραψε» κανονικά τη δήλωση, ο καμεραμάν την έστειλε δορυφορικά στα κανάλια. Αλλά για κάποιο λόγο, αντί να «φορτωθεί» μόνο η δήλωση, στάλθηκε και η προηγούμενη. Αυτό είναι όλο.
- ... Ζει ο καμεραμάν ή τον εκτελέσατε;
- Ελα, δεν φταίει. Μάλιστα ήταν ράκος και ζητούσε συγγνώμη συνεχώς από τον πρόεδρο, ο οποίος φυσικά αντιμετώπισε την κατάσταση με ψυχραιμία. Στο κάτω κάτω, ανθρώπινο ήταν όλο αυτό...

Ηταν, πράγματι. Αλλά αν υπήρχε το συνεργείο της ΕΡΤ θα την έγραφε και θα την ξαναέγραφε διακόσιες φορές και στη συνέχεια αυτοί που θα έπαιρναν το βίντεο στην Αγία Παρασκευή θα το περνούσαν από εβδομήντα κόσκινα μην έχει το παραμικρό. Αλλά η ΕΡΤ είναι κλειστή.
Να δεις πώς λέγεται αυτό. Α, ναι: «παράπλευρες απώλειες»...»