ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Εκβιαστικές πιέσεις στη Ναυτεμπορική για (νέες) ατομικές συμβάσεις

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την «Π. Αθανασιάδης και ΣΙΑ» στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Tην εργοδοσία της «Ναυτεμπορικής» καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ στο ΣΕΠΕ, επειδή ασκεί πίεση στους εργαζομένους , προκειμένου να υπογράψουν καταχρηστικές τροποποιητικές ατομικές συμβάσεις εργασίας, με περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους, ακόμη και στους ιδιαίτερα χαμηλά αμειβόμενους. Μάλιστα, οι ατομικές αυτές συμβάσεις είναι οι δεύτερες κατά σειρά που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι. Η εργοδοσία, εκμεταλλευόμενη την ανασφάλεια των εργαζομένων όσο αφορά στην διατήρηση των θέσεων εργασίας, ζητά απ’ αυτούς να υπογράψουν και να συναινέσουν ουσιαστικά στις μειώσεις αυτές.
Επειδή οι πράξεις της καταγγελλόμενης εταιρείας με την επωνυμία «Π. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ..
Α.Ε.», παρεκκλίνουν από τα νόμιμα όρια, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητά από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες και κυρίως να προστατευθούν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν θα υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις, από την όποια τυχόν εκδικητική συμπεριφορά της εργοδοσίας.