ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Σοκ στον εφοπλιστικό κόσμο - Γιατί προφυλακίστηκε ο Ρέστης

Σοκ στον εφοπλιστικό -κι όχι μόνο- κόσμο μετά την προφυλάκιση του Βίκτωρα Ρέστη ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο επιχειρηματίας που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, την Παρασκευή, στην ανακρίτρια Ρέα Κατσιβέλη,.είχε οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών, μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του η ανακρίτρια και επικύρωσε η εισαγγελέας διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου.
Οι κατηγορίες που τον έφεραν αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη αφορούν σε υπόθεση χορήγησης επισφαλούς δανείου, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, το οποίο κατά τις αρχές κατέληξε σε εταιρείες..
συμφερόντων του ιδίου και μελών της οικογένειάς του. Παρά το γεγονός ότι ο Βίκτωρας Ρέστης επέστρεψε το ποσό των 5,8 ευρώ συν 400.000 ευρώ για τόκους και έξοδα στον εκκαθαριστή της τράπεζας FBB, εντούτοις ανακρίτρια και εισαγγελέας, έκριναν, μετά την απολογία του, ότι πρέπει να προφυλακιστεί.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασής τους, ο επιχειρηματίας ναι μεν επέστρεψε τα χρήματα, πλην όμως, με την απόφασή του αυτή δεν έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, καθώς δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
Σύμφωνα ακόμα με την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας κρίθηκε ύποπτος φυγής, καθώς ως κάτοχος δεκάδων εξωχώριων εταιρειών, έχει τη δυνατότητα να διαφύγει στο εξωτερικό.
Μετά την απολογία του, ο Βίκτωρας Ρέστης οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, δίχως να κάνει δήλωση ούτε ο ίδιος ούτε οι δικηγόροι του