ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Δεν θα ξανακάνω διαφήμιση!..

Δάκρυα, υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις πήγαν όλα στο βρόντο

Που θα πάει τελικά αυτή η ιστορία με τους τηλεαστέρες δημοσιογράφους κι όχι μόνο που δανείζουν τη φωνή τους και τη φάτσα τους για να διαφημίζουν σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, από καλλυντικά μέχρις ασφάλειες ζωής και λευκό benecol κατά της χοληστερίνης;
Απαγορεύεται ή όχι η συμμετοχή δημοσιογράφων σε εμπορικές διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών, βάσει του Κώδικα Αρχών δημοσιογραφικής δεοντολογίας;
Και αναφερόμαστε στην τηλεπαρουσιάστρια του ΣΚΑΪ  Πόπη Τσαπανίδου της οποίας οι διαφημίσεις για τα καλλυντικά Roc επέστρεψαν δριμύτερες στην τηλεόραση. Κι αυτό παρά τις υποσχέσεις και..
τις διαβεβαιώσεις της στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ (όπου είχε παραπεμφθεί) πως δεν θα το ξανακάνει. Τώρα όμως την βλέπουμε σε καινούργιες καλοκαιρινές διαφημίσεις της συγκεκριμένης μάρκας καλλυντικών.
Η Τσαπανίδου πέρυσι τον Μάρτιο (2012) με δάκρυα στα μάτια απολογούμενη ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας.είχε υποστηρίξει: «Η πρόταση για τη διαφήμιση της Roc, μού έγινε σε μια περίοδο δύσκολη οικονομικά για μένα. Δεν θα το επαναλάμβανα, εάν είχα επαγγελματική σταθερότητα. Η διαφήμιση θα προβάλλεται έως το τέλος του χρόνου (2012 δηλαδή)... Δεν προτίθεμαι να επαναλάβω διαφήμιση». Μόνο που φέτος,  Μάιο του 2013, η Τσαπανίδου ξαναπήρε επάνω της την διαφημιστική καμπάνια των γνωστών καλλυντικών.
Βέβαια δεν είναι μόνο η Τσαπανίδου αλλά και όλοι αυτοί που έχουν βρει σπόνσορες για την (ραδιοφωνική) εκπομπή τους και οι οποίοι κάθε λίγο και λιγάκι -ανάμεσα σε ειδήσεις για συσκέψεις πολιτικών αρχηγών και αντιρατσιστικά νομοσχέδια- απαριθμούν τα πλεονεκτήματα της τάδε ασφάλειας (λέγε με Κάτια Μακρή) και του λευκού benecol που ρίχνει τη χοληστερίνη (αποκλειστικότητα του Νίκου Χατζηνικολάου).

Υ.Γ: Με ρωτούσαν τις προάλλες και δεν ήξερα τι να απαντήσω: τελικά παίρνουν χρήματα οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ Γιώργος Θαναηλάκης και Χρήστος Σωτηρακόπουλος για να «δανείζουν» το όνομα και τη φωνή τους στην ελληνική «περιγραφή» των αγώνων στο παιχνίδι Pro Evolution Soccer του Playstation; Κι αν παίρνουν πόσα παίρνουν; Ας μας λύσει κάποιος μία -τουλάχιστον- από τις δύο απορίες.