ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Όσο η κυβέρνηση μπορεί να κλείσει το BBC, άλλο τόσο θα κλείσει και την ΕΡΤ

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δίνουν μια μεγάλη μάχη για την ελευθεροτυπία κι έχουν την αλληλεγγύη μας. Όσο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να κλείσει το BBC, άλλο τόσο θα κλείσει και την ΕΡΤ». Aυτό δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε λουκέτο και απολύσεις 2.000 εργαζομένων στην ΕΡΤ.
«Σε ένα ευρωπαϊκό τοπίο ενημέρωσης που κυριαρχείται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα η δημόσια ραδιοτηλεόραση μπορεί να αποτελεί μια ζώνη άμυνας και ελευθερίας» λέει ο Αλαβάνος και καταγγέλλει:
«Αντί η ΕΡΤ να θωρακισθεί θεσμικά από σκοπιμότητες ώστε να μη γίνεται κυβερνητικό φερέφωνο, αντί τα κομματικά κριτήρια στη στελέχωση να γίνουν αξιοκρατικά, αντί να αναβαθμισθεί η ποιότητα.. και η οικονομική της αποτελεσματικότητα, η κυβέρνηση της τρόικα φέρεται να επιδιώκει το λουκέτο ή την συρρίκνωσή της».
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης δήλωσε:
«Στην ΕΣΗΕΑ φοβόμαστε ότι το πρωτοσέλιδο της Real είναι αληθινό. Στις προθέσεις των δανειστών και της κυβέρνησης είναι να απαξιώσουν, να κλείσουν τομείς του δημόσιου τομέα της ενημέρωσης και να παραχωρήσουν έδαφος στους κερδοσκόπους ιδιώτες που είναι σε όλους γνωστό πως συνεχίζουν καταχρηστικά να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συχνότητες που έχουν καταλάβει παρατύπως. Νομίζω ότι η κοινωνία με βάση και το Σύνταγμα, αρθ. 14 και 15, πρέπει να προστατεύσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δεν θα θυσιαστούμε για λογαριασμό των κερδοσκοπικών συμφερόντων εν ονόματι της κρίσης που τα ίδια προκάλεσαν».

Διαβάστε στα μπλογκ των εργαζόμενων στην ΕΡΤ (εδώ) και της ΕΡΑ (εδώ) όλες τις αντιδράσεις, τους καβγάδες και τις εξελίξεις για τα περί λουκέτου και απολύσεων στην ΕΡΤ