ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Εργασιακός μεσαίωνας σε Channel 9 και Βραδυνή

Απολύσεις, μειώσεις μισθών εως 45%, καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, εξαντλητικά ωράρια και απειλές από Κοντομηνά και Μήτση

Τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων στον Τ/Σ «CHANNEL 9»,  Κώστα Ασημακόπουλο απέλυσε η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού Channel 9 με τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν μια σειρά προκλητικών ενεργειών εκ μέρους του σταθμού, ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά. Συγκεκριμένα, ο Δ. Κοντομηνάς μέσω του διευθύνοντα συμβούλου Τάσου Μπούρα, προέβη σε παράνομες μειώσεις μισθών έως και 45%. Στη συνέχεια ακολούθησαν απολύσεις, ενώ τώρα έχουμε την απόλυση ακόμη και του ίδιου του εργασιακού εκπροσώπου. Στο κανάλι..
επικρατούν συνθήκες γαλέρας, όπως εξαντλητικά ωράρια, καθυστέρηση καταβολής των μισθών και κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους.
Κατόπιν τούτων το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει απεργία για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον Τ/Σ «CHANNEL 9» από τις 18.00 της Παρασκευής, έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας ζητώντας την επαναπρόσληψη του Κ. Ασημακόπουλου.

Την ίδια ώρα ο ξενοδόχος-εκδότης Κώστας Μήτσης όχι μόνο έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους την εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ αλλά στις διαμαρτυρίες τους απαντάει με απολύσεις και με απειλές ότι θα κλείσει την εφημερίδα. Συγκεκριμένα και ενώ το προσωπικό της εφημερίδας παραμένει απλήρωτο από τον Νοέμβριο του 2012, ο Μήτσης απέλυσε την Χριστίνα Αμερικάνου και τη Μαρία Κολώνα επειδή τόλμησαν να ζητήσουν τα χρήματά τους. Η απόλυση των δύο έγινε μάλιστα με προειδοποίηση τετράμηνης ισχύος, που έχει σαν συνέπεια τη μειωμένη αποζημίωση.
Κατόπιν τούτων η ΕΣΗΕΑ κήρυξε απεργία από τις 16.00 το απόγευμα χθες (Παρασκευή) έως τις 16.00 τη Δευτέρα.