ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Στην πέμπτη θέση το Βήμα με χιλιοπαιγμένο πρωτοσέλιδο


Με χιλιοπαιγμένο θέμα από την περασμένη Παρασκευή (και στον Τύπο και στο διαδίκτυο) το σημερινό πρωτοσέλιδο του Βήματος «Ομηροι του Τόμσεν - Απαιτεί εγγύηση σφαγής». Από την άλλη πλευρά οι κυρίως «ανταγωνιστές» του Σταύρου Ψυχάρη δηλαδή οι κυριακάτικες εφημερίδες Πρώτο Θέμα, Καθημερινή, Real News, Eθνος είχαν αποκλειστικά θέματα στα πρωτοσέλιδα τους και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν δημοσιογραφικά αλλά και κυκλοφοριακά και άφησαν το Βήμα στην πέμπτη θέση.
Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα (πούλησε κοντά στα 180.000 φύλλα) κυκλοφόρησε με θέμα τις λίστες του ΣΔΟΕ και τα ονόματα των 32 πολιτικών που ελέγχονται γιατί έβγαλαν έξω τα λεφτά τους και τους Ελληνες που έστειλαν 11 δισ. ευρώ στο εξωτερικό.
Η εφημερίδα του Ν. Χατζηνικολάου (με κυκλοφορία περίπου 120.000 φύλλα) προκάλεσε αντιδράσεις με το πρωτοσέλιδο περί εμπλοκής σε σκάνδαλο με ξέπλυμα μαύρου χρήματος του Ευ. Μεϊμαράκη και των Μιχάλη Λιάπη και Γ. Βουλγαράκη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν..
την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ. Οι αγορές, σύμφωνα με κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Μεϊμαράκη.
Οι κυριακάτικες εφημερίδες, βάσει των πρώτων μετρήσεων των πρακτορείων, πούλησαν:
- Πρώτο Θέμα: 180.000 φύλλα
- Real News: 120.000
- Καθημερινή: 118.000 φύλλα
- Εθνος: 105.000 φύλλα
- Βήμα: 100.000 φύλλα
- Ελ. Τύπος: 32.000 φύλλα
- Δημοκρατία: 29.000 φύλλα