ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Επιστολές Τσίπρα προς ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ: Ακυρες οι δεσμεύσεις ΝΔ και ΠαΣοΚ


«Οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύσουν, από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του αποδοκίμασε το μνημόνιο». Αυτό θα επισημαίνει ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε επιστολές που πρόκειται να στείλει προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο Τσίπρας θα αναφέρει χαρακτηριστικά πως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που υπέγραψαν τις δεσμεύσεις, εκπροσωπούν σήμερα περίπου το 33% του ελληνικού λαού – επομένως καθίστανται άκυρες οι..
εγγυητικές επιστολές τους για το μνημόνιο.
Την ίδια ώρα ο Μίκης Θεοδωράκης δηλώνει ότι υποστηρίζει «την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας». Ο Μίκης καλεί «όλους τους πατριώτες και δημιουργικούς Έλληνες να βοηθήσουν ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της αναγέννησης». Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μανόλης Γλέζος επισκέφτηκαν, το απόγευμα της Τρίτης στο σπίτι του, τον Μίκη Θεοδωράκη και είχαν συνάντηση μαζί του παρουσία του συνταγματολόγου Κασσιμάτη.