ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Κλιμάκωση των απεργιών στη Μακεδονική Εκτυπωτική


Καταγγελίες για την προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά της Σουλοπούλου - Και 48ωρη σε «Αθλητικά Νέα» και «Metrosport»


Μπροστά στην απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ και της εκπρόσωπού της, Ευρυδίκης Σουλοπούλου, το συνδικαλιστικό κίνημα απαντά με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Για μία ακόμη φορά, η πλευρά της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής επιδεικνύει προκλητική ασυνέπεια για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των Ενώσεων και τις υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους, τους οποίους αφήνει απλήρωτους από τον Ιούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι για τέσσερις μήνες, από τον Φεβρουάριο ως και τον Μάιο, η διοίκηση της Μ.Ε.Ε. επέβαλε στους εργαζόμενους της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και των ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, να εργάζονται με.. καθεστώς “εκ περιτροπής εργασίας” (μέτρο που αναγκάστηκε να πάρει πίσω κατόπιν δικαστικής απόφασης) καταπατώντας συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα.
Η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας των ιστορικών εφημερίδων και εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για την απόφαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ μπροστά σε αυτήν τη συμπεριφορά, να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με απεργίες:
Στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από τις 16.00 της Πέμπτης 11/8 έως τις 16.00 του Σαββάτου 13/8.
Στην εφημερίδα ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ από τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής 12/8 έως τις 6.00 π.μ. της Κυριακής 14/8.
Στην εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ από τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής 12/8 έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου 13/8 και από τις 6.00 π.μ. της Δευτέρας 15/8 έως τις 6.00 π.μ. της Τρίτης 16/8.
Επιπλέον, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών καταδικάζει τη συμπεριφορά των ιδιοκτητών των εφημερίδων «Αθλητικά Νέα» και «Metrosport» οι οποίοι συνεχίζουν να καταστρατηγούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να μην καταβάλλουν τους μισθούς στους εργαζόμενους και να μην τηρούν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στα συνδικαλιστικά όργανα. Η ΠΟΕΣΥ συμπαρίσταται στους εργαζομένους των δύο αθλητικών εφημερίδων της Θεσσαλονίκης οι οποίοι βρίσκονται από σήμερα σε 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΜ-Θ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΣΥ