ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

H σεζόν - TV αλμανάκ 2010-2011


Δεν λέω ότι είμαστε όλοι καρφωμένοι, από το πρωί έως το βράδυ, εμπρός στη μικρή οθόνη. Ούτε λέω πως δεν υπάρχουν άνθρωποι άνευ τηλεοπτικού δέκτη στις οικίες τους.
Οι περισσότεροι πάντως και να θέλουμε είναι λίγο δύσκολο να την αποφύγουμε την TV. Ακόμη και εχθρός μας να είναι, πάνω της θα πέσουμε. Οπότε; Οπότε, επειδή και τον φίλο σου και τον αντίπαλό σου πρέπει να τον γνωρίζεις καλά, είτε για να τον αγαπήσεις είτε για να τον πολεμήσεις, διόλου δεν βλάπτει μια βόλτα έως το βιβλιοπωλείο για την αγορά της «Σεζόν».
Του απόλυτου δηλαδή αλμανάκ (εκδόσεις «Μύρτος») για όλα όσα συνέβησαν στα ελληνικά κανάλια από τις αρχές φθινοπώρου του 2010 έως τα τέλη ανοίξεως του 2011, σε αυτό το διάστημα που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «τηλεοπτική σεζόν». Το βιβλίο κυκλοφορεί για 16η συνεχή χρονιά, υπογράφεται από τον Ντένη Αντύπα και τη Ρένα Καπιτσαλά και περιλαμβάνει σούπερ χρονολόγιο-ημερολόγιο 70 σελίδων με καυστικό σχολιασμό, πλήρη στατιστικά στοιχεία και πίνακες για τις πάσης φύσεως θεαματικότητες στα σίριαλ (όσα σίριαλ τέλος πάντων προβλήθηκαν...), στις ενημερωτικές εκπομπές και στις ειδήσεις, άπαντα τα ονόματα (κοντά στις 3.000 συνολικά) όσων απασχολήθηκαν στις..κάθε είδους ελληνικές παραγωγές και σπέσιαλ αναφορά στα ραδιόφωνα της Αττικής, στις ακροαματικότητές τους και στα έσοδά τους.
Η έκδοση είναι αφιερωμένη στον αδικοχαμένο τεχνικό ραδιοζεύξεων Δωρόθεο Κρεμμύδα και προλογίζεται από τον Γιάννη Λάτσιο και τον Τζώνυ Καλημέρη. Οσο για το κεντρικό μήνυμα της περασμένης σεζόν, το συμπυκνώνει ο Ντένης Αντύπας με λίγα λόγια στην εισαγωγή του: «Αν η ελληνική τηλεόραση φιγουράριζε πριν δύο χρόνια στο ρετιρέ της Ελλάδας, σήμερα μάλλον πρέπει να νιώθει ευχαριστημένη, που το ασανσέρ του μνημονίου σταμάτησε, προς το παρόν, στο ισόγειο. Τουλάχιστον κάποιοι προλαβαίνουν να κατέβουν και να γλιτώσουν...».