ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

To iphone ψήνει καφέ και ανοίγει μπύρες!

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΙ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΑΝΟΙΧΤΗΡΙΑ...

Αντιγράφουμε από το enet.gr την είδηση ότι κάποιοι Αυστραλοί βρήκαν μια νέα (άχρηστη) «εφαρμογή» για το iphone: θα μπορούν να ανοίγουν τις μπύρες τους με το έξυπνο κινητό τους χάρη στο ενσωματωμένο ανοιχτήρι στη θήκη του κινητού τους τηλεφώνου... Ιδού και το ρεπορτάζ:

Πολλά είναι τα πράγματα που μπορεί να κάνεις κανείς με το iphone του. Από το να κάνει κλήσεις και να «σερφάρει» στο ίντερνετ μέχρι να πλοηγηθεί στους δρόμους και να παίξει παιχνίδια χάρη στις χιλιάδες διαθέσιμες εφαρμογές στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple. Σύντομα, οι κάτοχοι του iphone θα μπορούν να ανοίγουν ακόμη και μπουκάλια μπύρας με το «έξυπνο» κινητό τους, χάρη σε δύο Αυστραλούς επιχειρηματίες αυτή τη φορά.
Ο λόγος για το «Opena», μια πλαστική θήκη για iphone, με ενσωματωμένο συρόμενο ανοικτήρι. «Οι Αυστραλοί είναι γερά..ποτήρια όπως πιθανότατα θα γνωρίζετε» λέει ο Κρις Πέτερς, ο οποίος σχεδίασε το προϊόν μαζί με τον Ρομπ Γουάρντ, πρώην κατασκευαστή εργαλείων.
«Είμαστε συνεχώς σε σπίτια φίλων και αρκετές φορές τυχαίνει να μην έχεις τα κλειδιά μαζί σου. Έτσι σκεφτήκαμε, γιατί να μην ενσωματώσουμε ένα ανοικτήρι μπουκαλιών μπύρας στη θήκη ενός Iphone αφού το τηλέφωνό μας το έχουμε πάντα μαζί μας» εξηγεί ο Πέτερς.
Το «Opena» έπρεπε να πληροί τις εξής προϋποθέσεις Η θήκη να είναι λεπτή, να μην υπάρχει περίπτωση να χαραχθεί το τηλέφωνο και να ανοίγει μπουκάλια χωρίς να χρειάζεται να ασκηθεί καμία πίεση στη συσκευή.
Με βάση αυτούς τους «κανόνες» οι εμπνευστές έφτιαξαν ένα πρωτότυπο και το δοκίμασαν υπό τις χειρότερες δυνατές συνθήκες όπως π.χ. το μπουκάλι της μπύρας να είναι κουνημένο και να πετάγονται αφροί παντού. Σε όλα τα «τεστ» το iphone, «έβγαινε» αλώβητο.
Οι δυο Αυστραλοί, προσέλκυσαν χρηματοδότες για το εγχείρημά τους μέσω μιας ιστοσελίδας η οποία επιτρέπει σε όλους να συμβάλουν με τον οβολό τους. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να είναι σε θέση να ξεκινήσουν τις πωλήσεις μέσα σε λίγες εβδομάδες.
To εγχείρημα opena, όπως αναφέρει στο site του, έχει ήδη υπερκαλύψει τις ανάγκες του για χρηματοδότηση (151%) και έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 22.742 δολάρια. Αν και μένουν λίγες ώρες μέχρι να βγει στην «αγορά» το opena έχει ήδη τους πρώτους «οπαδούς» καθώς έχει ξεπεράσει τα 3.900 like, στην σελίδα του στο facebook.

ΕΛ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ/ enet.gr