ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Προβλήματα με την διανομή Τύπου στην Αττική - «Μπλόκα» από τους εφημεριδοπώλες


Πρόβλημα από το πρωί με την διακίνηση και την πώληση εφημερίδων στο λεκανοπέδιο Αττικής. Τα περισσότερα περίπτερα έμειναν χωρίς εφημερίδες καθώς οι εφημεριδοπώλες μπλόκαραν τις εξόδους από τα πρακτορεία διανομής Τύπου στο Κορωπί και απέτρεψαν την διανομή τους. Με αυτό τον τρόπο αντέδρασαν στην πρόθεση των πρακτορείων να προβούν στην διανομή με δικά τους συνεργεία μετά και την απελευθέρωση του επαγγέλματος από το περασμένο Σάββατο. Οι εφημεριδοπώλες καταγγέλλουν ότι η ενέργεια αυτή των πρακτορείων είναι παράνομη και παραβιάζει το Ν.Δ.2943/1954 «περί τρόπου πωλήσεως εφημερίδων και περιοδικών».
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν «μπλόκα» σε περίπτερα των Αθηνών για να μην φτάσουν οι εφημερίδες σε αυτά, ενώ εκλήθη και η αστυνομία που προχώρησε σε συλλήψεις τριών ατόμων, εκπροσώπων των πρακτορείων, για παρακώλυση του Τύπου.
Η μοναδική εφημερίδα που βγήκε στα περίπτερα είναι η «Ελευθεροτυπία», η οποία κατόπιν ενεργειών της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου διανεμήθηκε και στα πρακτορεία και στους εφημεριδοπώλες. Αυτό κατέστη δυνατό καθώς οι εφημεριδοπώλες είχαν ανακοινώσει ότι..σε περίπτωση που εκδότες εφημερίδων ή περιοδικών τους ζητήσουν, για τεχνικούς λόγους, η παραλαβή των εντύπων τους να γίνει από τα πιεστήριά τους, οι εφημεριδοπώλες θα το πράξουν. Θυμίζουμε ότι η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ήταν η μόνη που κυκλοφόρησε κανονικά και όχι μια μέρα νωρίτερα όπως τα υπόλοιπα κυριακάτικα φύλλα.
Πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει και στα δελτία με τις κυκλοφορίες - πωλήσεις των εφημερίδων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.