ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ποιοί απαξιώνουν το ΑΠΕ;


Αλλεπάλληλοι είναι οι κλυδωνισμοί που δέχεται από τις αρχές του χρόνου το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το πάλαι ποτέ ισχυρό μαγαζί που θεωρούνταν από τα προνομιούχα του χώρου, βουλιάζει από καταγγελίες συνδικαλιστών, οικονομικά σκάνδαλα, ανώνυμες επιστολές με μισθολογικές καταστάσεις και ροζ ιστορίες και αργομισθίες που βγαίνουν στο φως υπό μορφή χιονοστιβάδας. Δημοσιογράφοι οδηγούνται στο εκτελεστικό απόσπασμα γιατί ανήκαν στους δήθεν βολεμένους, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Η αβεβαιότητα εντείνεται και από το γεγονός ότι η υπαγωγή του ΑΠΕ στις ΔΕΚΟ έχει εγείρει αναπάντητα ερωτήματα από τους εργαζόμενους οι οποίοι δεν ξέρουν πλέον υπό ποιο καθεστώς εργάζονται, ποιος θα είναι ο ασφαλιστικός τους φορέας, κ.ο.κ.
Και μέσα σ΄όλο αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, οι συνδικαλιστές αποδεικνύονται για ακόμη μια φορά ανεπαρκείς να δώσουν απαντήσεις, να πάρουν πρωτοβουλίες και να οδηγήσουν το καράβι, που βουλιάζει, σε ασφαλή νερά.
Ο εξ Αθηνών εκπρόσωπος των εργαζομένων, καταγγέλλεται ότι ως αρχισυντάκτης, είναι παράνομη η εκλογή του ενώ οι επιστολές από άγνωστο αποστολέα που συρρέουν στα mails των εργαζομένων του ΑΠΕ με πλούσια στοιχεία του λογιστηρίου, τον κατονομάζουν ως ....
άνθρωπο της προηγούμενης, γαλάζιας, διοίκησης, που προσέφερε έναντι αδρής αμοιβής τις υπηρεσίες του, κρατώντας κλειστό το στόμα του στις αθρόες και παράνομες προσλήψεις που έγιναν στο ΑΠΕ.
Και όταν λέμε προσλήψεις, εννοούμε πάνω από 100 άτομα που μπήκαν από τα ορθάνοιχτα παράθυρα του ΑΠΕ, με αμοιβές πάνω, φυσικά, από τις συλλογικές συμβάσεις και με θέσεις υπευθύνων και άνω!
Γενικός διευθυντής και εκπρόσωπος των εργαζομένων κονταροχτυπιούνται σε κάθε διοικητικό συμβούλιο για τη νόμιμη ή μη παρουσία του, και οι εργαζόμενοι, τραβιούνται στο άρμα κάθε λογής διεκδικήσεων, συνδικαλιστικών βλέψεων, προσωπικών φιλοδοξιών, βλέποντας τον μισθό τους να συρρικνώνεται πάνω από 30% σε έναν χρόνο.
ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ σφυρίζουν αδιάφορα επιμένοντας σε αναποτελεσματικές στάσεις εργασίας και αγνοώντας την γενική κατακραυγή των εργαζομένων που ζητούν δυναμικότερες κινητοποιήσεις και όχι ημίμετρα. Ζητούν απαντήσεις σε ερωτηματικά, αντιμετωπίζοντας καθυστερήσεις καταβολής μισθοδοσίας και αβεβαιότητα όσον αφορά το μέλλον της εργασίας τους.
Κόντρα στα περιστατικά ανθρωποφαγίας που πληθαίνουν γύρω από το ημιλυπόθημο ΑΠΕ προκειμένου να επιβιώσουν οι άνθρωποι με παχυλούς μισθούς και αραχνούφαντες συνειδήσεις, υπάρχουν και κάποιοι εργαζόμενοι που έχουν το πρακτορείο ως μοναδική τους δουλειά και πασχίζουν να αποδείξουν ότι δεν είναι οι προνομιούχοι, είναι απλά εργαζόμενοι με σεβασμό σε ότι κάνουν. Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη αποδεικνύονται κενό γράμμα και η έλλειψή τους, πιστόλι στο χέρι συμφερόντων που πυροβολούν στο ψαχνό.
Ενας αγανακτισμένος

asyntaxtostypos