ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Αντίο Ηλία-από τους εργαζόμενους στην Απογευματινή / freeapog.blogspot

"Ένας θάνατος προκάλεσε πριν 83 χρόνια την ίδρυση του πρώτου δημοσιογραφικού σωματείου της Ελλάδος, της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Τον Σεπτέμβριο του 1914 οι Αθηναίοι δημοσιογράφοι γύριζαν από την κηδεία ενός συναδέλφου τους που είχε πεθάνει σε ένα δωμάτιο ενός φθηνού ξενοδοχείου στο Μοναστηράκι. Η κηδεία είχε καθυστερήσει, για να μπορέσουν οι συνάδελφοί του να συγκεντρώσουν με έρανο τα έξοδα της ταφής. Μετά την κηδεία, οι Αθηναίοι δημοσιογράφοι υπέγραψαν ένα πρόχειρο πρωτόκολλο και αποφάσισαν την ίδρυση σωματείου που θα διεκδικούσε τα επαγγελματικά τους δικαιώματα". (πηγή: ΕΣΗΕΑ http://www.esiea.gr/gr/1peri/history.html)

Ένας θάνατος τότε, στάθηκε η αφορμή για να δημιουργηθεί η ΕΣΗΕΑ.
Ένας θάνατος σήμερα ΠΡΕΠΕΙ να σταθεί η αφορμή για να αλλάξει η ΕΣΗΕΑ και να.... ξαναθυμηθεί το ρόλο της!

Για να τελειώσουμε με τον αυταρχισμό της εργοδοσίας.
Για να τελειώσουμε με την αυθαιρεσία.
Για να τελειώσουμε με τους τραμπουκισμούς και τους ψευτοτσαμπουκαδες των προσκυνημένων.
Για να ειναι ο συνάδελφος από το "Έθνος" Ηλίας Ματθαίος ο τελευταίος δημοσιογράφος που πεθαίνει επειδή η αδύναμη καρδιά του δεν άντεξε τις απειλές και την πίεση.
Για να δείξουμε σε όλους πως οι δημοσιογράφοι δεν ειναι αναλώσιμοι. Πως η αξιοπρεπειά μας μπαίνει πάνω απο τα κέρδη τους.

Κυρίως, όμως, να τους δείξουμε πως όλοι μας έχουμε κάποιον να μας περιμένει το βράδυ στο σπίτι. Και είμαστε αποφασιμένοι, όποιο και αν είναι το κόστος για τα αφεντικά , να επιστρέφουμε!

"Απάντηση θα πάρουν, Ενότητα και Αγώνα"!