ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Περικοπές στο Mega - κλειδί η στάση της πλευράς Βαρδινογιάννη

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του τηλεοπτικού σταθμού Mega, στην οποία θα παρουσιαστούν τα οικονομικά στοιχεία και θα εκτιμηθεί η πορεία του καναλιού. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο, όπως γράφει και το newpost.gr, για ζημιές ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Στους διαδρόμους του καναλιού, κυκλοφορεί έντονα ότι στη σημερινή συνεδρίαση θα αποφασιστούν περικοπές- ενδεχομένως όχι μόνον στο πρόγραμμα αλλά και μισθών, ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο απολύσεων.
Επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται, όπως αναφέρει το enimerosi24, η τοποθέτηση της πλευράς Βαρδινογιάννη στο σημερινό ΔΣ του Mega, τόσο για τα οικονομικά του καναλιού και την πορεία του από ‘δω και πέρα όσο όμως και για την στάση του σταθμού απέναντι στη ΝΔ.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι απόψεις της πλευράς Μπόμπολα και Ψυχάρη θα περάσουν απαρατήρητες, το αντίθετο, αφού και οι δύο δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν αρκετά προωθημένες και ρηξικέλευθες απόψεις για το μέλλον του καναλιού... Ως προς το οικονομικό σκέλος όμως το ενδιαφέρον της τοποθέτησης Βαρδινογιάννη, αποκτά ξεχωριστή σημασία, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι είναι η μοναδική οικογένεια που εμπλέκεται στα media και έβαλε το.... χέρι στην τσέπη – τουλάχιστον στην περίπτωση του STAR, προκειμένου να καλύψει τα ελλείμματα του σταθμού.
Επιπλέον όμως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η πλευρά Βαρδινογιάννη τοποθετηθεί (έστω και εκτός ημερήσιας διάταξης) σχετικά με τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού και την άγρια αντιπαράθεση του βουλευτή της ΝΔ Κ. Τζαβάρα με τους παρουσιαστές (Τρέμη, Πρετεντέρη). Αν και το περιστατικό φαινομενικά ήταν μεμονωμένο, το πολιτικό παρασκήνιο που κρύβεται, μπορεί να επηρεάσει συνολικά τις σχέσεις του κόμματος της ΝΔ με το κανάλι. Ως εκ τούτου η στάση που θα τηρήσει η πλευρά Βαρδινογιάννη θα είναι ενδεικτική των προθέσεων, αλλά και όσων αναμένεται να συμβούν στο εγγύς μέλλον.