ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το βαθύ λαρύγγι του Μαξίμου και η «δημοσιογράφος»

Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για το «βαθύ λαρύγγι» του Μεγάρου Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για γυναίκα δημοσιογράφο, από τον στενό πυρήνα των τότε συνεργατών του Μαξίμου, που ενημέρωνε καθημερινά τον Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, αναφέροντας την κατ’ αυτήν «κλονισμένη ψυχική υγεία του», τον «κρυφό του έρωτα» και όλα όσα διαδραματίζονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες.
Χαρακτηριστικά σε e-mail που βρέθηκε στον υπολογιστή της Αικατερίνης Τσάκαλου, γραμματέως του Χριστοφοράκου (βρίσκεται στα χέρια της Εξεταστικής της Βουλής) και έχει αποστολέα το «βαθύ λαρύγγι» του Μαξίμου αναφέρεται: «Ο Κ. Καραμανλής, που δεν εμπιστεύεται κανένα συνεργάτη του πλην του “πατέρα” Μολυβιάτη και του Θ. Ρουσόπουλου, για να αποφύγει τις ευθύνες έχει εναποθέσει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα στον τελευταίο, ενώ, όπως βεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του: “Δεν κάνει βήμα χωρίς τη συμβουλή του ψυχολόγου του”».
Όλα τα ενημερωτικά δελτία στέλνονταν καθημερινά στους Χριστοφοράκους από την «πληροφοριοδότη» υπό τον τίτλο «Intelligence Report». Η «πηγή» δεν παρέλειπε να υπενθυμίζει στον Χριστοφοράκο πως κατ' αυτήν πρόκειται για «μαγνητοφωνημένες αποκλειστικές πληροφορίες» που «υπέκλεπτε», καθώς είχε γίνει η σκιά του πρώην πρωθυπουργού.

Για το θέμα αρχικά κάποιες πληροφορίες και στοιχεία είχε δημοσιεύσει και η εφημερίδα «δημοκρατία».

Το antinews.gr με τη σειρά του παρουσίασε.... συμβόλαιο «παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών» που υπέγραψε η συγκεκριμένη δημοσιογράφος. Το antinews σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το ενδιαφέρον είναι ότι η κυρία «Μ» (έτσι την αποκαλεί) αμειβόταν και, ως λέγεται, εξακολουθεί να αμείβεται, από τον ΟΤΕ. Και λόγω αυτής της θέσης της, στελέχη της Siemens Hellas την φέρουν να είχε πολύ καλές σχέσεις με τον κατηγορούμενο για το σκάνδαλο, άλλοτε επικεφαλής του τομέα τηλεπικοινωνιών της εταιρείας, Πρόδρομο Μαυρίδη – «Μάκη» Μαυρίδη, όπως συνήθιζαν να φωνάζουν τον «Πόντιο» στην εταιρεία».
πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκου…

Το θέμα είναι τώρα το τι προτίθεται να κάνει η ΕΣΗΕΑ με την δημοσιογράφο της οποίας το όνομα είναι γνωστό καθώς η σύμβασή της και τα υπόλοιπα στοιχεία βρίσκονται στους φακέλους της Εξεταστικής Επιτροπής. Και σε αυτή την περίπτωση το πιο απλό θα είναι να παραπεμφθεί σε πρώτη φάση στο Πειθαρχικό της Ενωσης.