άφησαν να κλείσει η ιστορική
εφημερίδα που ίδρυσε ο Βενιζέλος
Σε αναστολή της έκδοσης, της εφημερίδας "Νέος Κήρυκας" των Χανίων, προχώρησε η ιδιοκτησία του φύλλου. Οι 25 εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από την διεύθυνση της εφημερίδας για την απόφαση της εργοδοσίας χωρίς ωστόσο να διευκρινισθεί αν πρόκειται για οριστική απόφαση. Η εφημερίδα εξέδωσε τελευταίο φύλλο στις 31 Δεκεμβρίου και από τότε τα πιεστήρια της παραμένουν κλειστά.
Τo σάϊτ parapolitika.gr, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα της Κρήτης, διαπιστώνει ότι η αναστολή έκδοσης του «Νέου Κήρυκα» αποτελεί μεγάλη ήττα της Ντόρας Μπακογιάννη καθώς η ιστορική εφημερίδα ήταν συνδεδεμένη με την οικογένεια της πρώην υπουργού. Επίσης επισημαίνει ότι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δεν κατάφερε να σώσει την εφημερίδα που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, χάνοντας έτσι ένα σημαντικό στήριγμά στην ιδιαίτερή της πατρίδα και το.... μοναδικό σε μια μεγάλη περιφέρεια όπως είναι η Κρήτη.
Ο «Νέος Κήρυκας» ήταν η συνέχεια της ιστορικής εφημερίδας των Χανίων «Κήρυξ», η οποία εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1901, από τον εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο. Ο «Νέος Κήρυκας» διαδέχθηκε την εφημερίδα «Κήρυξ» τον Ιούνιο του 2005.Ο «Κήρυξ» είχε επανεκδοθεί μετά την απελευθέρωση, το 1945 απο τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Μητσοτάκη. Στο διάστημα αυτό, από το 1945 μέχρι το 1967, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με μια δυνατή δημοσιογραφική ομάδα, το Φώντα Χατζηγρηγόρη, το φιλόλογο Μιχάλη Μποτωνάκη, τον Θρασύβουλο Σπαντιδάκη (Κρίτωνα), και εκλεκτούς συνεργάτες όπως ο καθηγητής Νικ. Τωμαδάκης, ο δικηγόρος Μιχ. Παπαγιανάκης, οι δημοσιογράφοι Νίκος Αγγελής, Ι. Μανωλικάκης κ.ά, έδιναν καθημερινά δημοσιογραφικούς και πολιτικούς αγώνες.
Από το 1984 μέχρι το 2004 εκδότης και διευθυντής της ίδιας εφημερίδας ήταν ο στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη, Στέλιος Νικηφοράκης, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του λόγω της εκλογής του ως βουλευτής της ΝΔ στις εκλογές του 2004.