ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Aπολύσεων συνέχεια στα ΜΜΕ της Κρήτης

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ CRETA


Μία ακόμη δημοσιογράφος από το Ηράκλειο, πληρώνει με τη δουλειά της την οικονομική κρίση και τα νέα δεδομένα στα ΜΜΕ της Κρήτης. Η Κατερίνα Μποτζάκη, μητέρα δύο παιδιών, κρίθηκε οικονομικά «ασύμφορη» για τον τηλεοπτικό σταθμό CRETA η διοίκηση του οποίου της ζήτησε να σταματήσει την εργασία της, εκτός και αν ήταν διατεθειμένη να αλλάξει την εργασιακή της σχέση κι από μισθωτή, γίνει εργαζόμενη με μπλοκάκι.
Από την πλευρά της το δ.σ. της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου–Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) ζητά από την ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού να επανεξετάσει την απόφαση, καθώς δεν μπορεί να κρίνεται η... βιωσιμότητα του σταθμού από τα χρήματα που λαμβάνει η συγκεκριμένη εργαζόμενη. Η ΕΣΗΕΠΗΝ επισημαίνει οτι η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι για τη μετάλλαξη των εργασιακών σχέσεων και τη μετατροπή των δημοσιογράφων σε εργαζόμενους β΄ κατηγορίας. Παράλληλα η Ένωση προειδοποιεί πως θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην τηλεόραση CRETA και δηλώνει αποφασισμένη να αντιδράσει δυναμικά στην περίπτωση που η απόλυση Μποτζάκη δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Επίσης ζητεί από την ιδιοκτησία του καναλιού να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της ως προς το μέλλον του σταθμού και τους εργαζόμενους του, που παρακολουθούν με αγωνία τα όσα συμβαίνουν.