ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Νέες απολύσεις στο ενημερωτικό(;) ραδιόφωνο του ΑΝΤ1



Νέες απολύσεις και απομακρύνσεις εργαζομένων στον ΑΝΤΕΝΝΑ Radio. Η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού του ραδιοσταθμού Ευ. Περπινια – και σύμφωνα με ενημέρωση της εκπροσώπου των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό Λίντας Γιαννοπούλου - ανακοίνωσε στις δημοσιογράφους Φαίη Χρυσοχόου και Φωτεινή Γεωργίου (και οι δύο εργάζονται στο σταθμό περισσότερα από 17 χρόνια) ότι διακόπτεται η συνεργασία τους με τον ρ/σ ΑΝΤ1. Την ίδια ώρα ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης Βασίλης Αδαμόπουλος δεν είχε γνώση των εξελίξεων ενώ υπάρχει και κενό… εξουσίας καθώς εδώ και μήνες μετα την αποχώρηση του Γ. Ταμπακόπουλου από τη θεση του Γενικου Διευθυντη του ραδιοσταθμού του ΑΝΤΕΝΝΑ η θέση χηρεύει. Οι διαρροές ότι «χρέη» Διευθυντή των Ραδιοφώνων του Ομιλου εκτελεί ο Διευθυντής του μουσικου σταθμου ΡΥΘΜΟΣ και Διευθυντής της δισκογραφικης εταιρειας ΗΕΑVEN Μακης Πουνέντης κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν τους εργαζόμενους.
Όπως ενημερώνει την.... ΕΣΗΕΑ η εκπρόσωπος: «Στις δυο δημοσιογράφους έγινε από τον περασμένο χρόνο – μετά από πιέσεις – μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης (από μισθολόγιο σε σύμβαση ορισμένου χρόνου – "μπλοκάκι") με το αιτιολογικό ότι εργάζονται με μισθολογιο και στην τηλεοραση του ΑΝΤΕΝΝΑ. Ελαβαν τις νόμιμες αποζημιώσεις τους και συνέχισαν να εργάζονται όπως και στο παρελθον.
Ενα πρώτο θέμα ηθικης ταξης που ανακυπτει είναι ότι οι δύο δημοσιογράφοι χθες εκληθησαν από την κυρια Περπινια να διακόψουν τη συνεργασία τους, με το ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ. Απευθύνθηκα τηλεφωνικα στην κυρια Περπινια για να ενημερωθώ για το ποιος εδωσε την εντολή για τη διακοπή συνεργασίας των δυο συναδέλφων, που ηταν από τους λιγους εναπομειναντες στο ειδησεογραφικό τμήμα επαγγελματίες δημοσιογράφους. Μετα από αναζητηση ωρών ακομη δεν εχω λαβει απαντηση … Σας τονιζω σ’ αυτό το σημείο ότι όχι μονο δεν ζητήθηκε η γνώμη του Διευθυντη Ειδησεων και Ενημερωσης Βασιλη Αδαμόπουλου, ο οποιος δεν ειχε γνωση των εξελιξεων, αλλα εισεπραξε και αυτος την απαντηση ότι η εντολή εδοθη από τους ανωτέρους μας… Χωρίς να διευκρινίζεται από ποιους ανώτερους . Σημειώνω επίσης ότι εδώ και μήνες μετα την αποχώρηση του Γ. Ταμπακόπουλου από τη θεση του Γενικου Διευθυντη του Ρ/Φ ΑΝΤΕΝΝΑ η θέση χηρεύει ….Τις τελευταιες ημερες μαλιστα, μεσω διαρροων στα blogs και μονον, εχουμε ενημερωθεί –ουδέποτε επισημως- ότι ‘’χρέη’’ Διευθυντή των Ραδιοφώνων του Ομιλου εκτελεί ο Διευθυντης του μουσικου σταθμου ΡΥΘΜΟΣ και Διευθυντης της δισκογραφικης εταιρειας ΗΕΑVEN Μακης Πουνέντης…
Θυμιζω, πρώτον, ότι οι δημοσιογραφοι απολύονται αν όχι με εισήγηση, τουλαχιστον εν γνώση του εκάστοτε Διευθντη τους, δεύτερον, ότι ο σταθμος διαθετει άδεια ενημερωτικού σταθμού που προϋποθέτει να εργαζονται σε αυτόν δημοσιογράφοι και ότι αυτή η άδεια δεν μετατρέπεται αυτοβούλως αναλογα με τα ‘’κεφια’’ της Διοικησης και κατά παράνομο τρόπο . Παρακαλώ για την άμεση και ουσιαστική παρέμβασή σας ώστε να ενημερωθούμε όλοι, ποιος είναι αυτος ο “Αγνωστος Χ” ανώτερος , που δικαιούται να απομακρύνει δημοσιογράφους, να διακόπτει συνεργασίες και κυρίως να επιχειρεί χωρις κανένα έλεγχο από το ΕΣΡ την αλλαγή φυσιογνωμίας ενός ενημερωτικού σταθμού. Δεν χρειάζεται – τέλος – να σας επισημάνω ότι αποτελεί το ‘’χείριστο προηγούμενο’’, η απόλυση δημοσιογράφων κάτω από τετοιες συνθήκες, σε κενο εξουσίας του σταθμού και ότι ανοίγει το δρομο για όλους μας προς την ανεργία».