ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
Παρέμβαση εισαγγελέα για την σιωπή του «Φραπέ» στην Εξεταστική
Την παρέμβαση του εισαγγελέα έφερε η χθεσινή προκλητική εμφάνιση του Γιώργου Ξυλούρη στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο επονομαζόμενος και «Φραπές» ευτέλισε την κοινοβουλευτική διαδικασία με τις πλάτες της Ν.Δ., επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής και στη συνέχεια απάντησε.... όπου τον συνέφερε.
Μετά την μεταβίβαση των πρακτικών στη Δικαιοσύνη οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν ο Ξυλούρης διέπραξε το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης επειδή αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών.
Ο κατεπείγον χαρακτήρας σημαίνει πως εάν διαπιστωθεί η τέλεση του αδικήματος, τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για τον εκ των βασικών εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις, αυτό, δηλαδή που ζήτησε ήδη από χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αν μέχρι τα μεσάνυχτα ολοκληρωθεί η προανάκριση, θα κινηθεί η διαδικασία σύλληψης του κ. Ξυλούρη.
Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων .
