ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Είπαν ΟΧΙ σε αυξήσεις και δώρα για εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους


Τι καταγγέλλει η "Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"

Απέρριψε η πλειοψηφία των 7 (συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ -Νέα Αριστερά) χωρίς άλλη συζήτηση, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τις προϋποθέσεις που έθεσε η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων για να υπάρξει αντιπροσωπευτικό προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ.
Αυτό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η δημοσιογραφική παράταξη (ΕΣΗΕΑ) "Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων". Αναλυτικά:
«Τα προαπαιτούμενα που έθεσε ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ Δημ. Ι Τσαλαπάτης ως προτεραιότητες δράσης και τις οποίες δεν θέλησε με τίποτα να συζητήσει ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ για να καταλάβει και την θέση του ΓΓ της ΕΣΗΕΑ εξ αποστάσεως(..!) είναι:
  • άμεση καταβολή και καθιέρωση 13ης σύνταξης από τον ΕΔΟΕΑΠ, με αυξήσεις και στις επικουρικές ,διασφάλιση του εφ΄άπαξ για ΟΛΟΥΣ. Υπάρχουν αποθεματικά και οφειλόμενα που υπερβαίνουν τα 200 εκ. ευρώ και ΔΕΝ έχουν ζητηθεί από τον ΕΦΚΑ που τα παρακρατεί παράνομα από το 2017!..
  • την δέσμευση για αληθινή ΣΣΕ με αυξήσεις για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους ,ως συνέχεια της τελευταίας που είχε υπογραφεί την περίοδο 2008-10 εξασφαλίζοντας αυξήσεις τις βασικές αποδοχές και στα καταβαλλόμενα , με ιδιαίτερη αμοιβή για το Σάββατο και την εργασία της Κυριακής. –
  • να βγουν από τις ΔΕΚΟ η ΕΡΤ και το ΑΠΕ και μαζί με τις αυξήσεις και όλα τα κεκτημένα μέσω ΣΣΕ να επανέλθουν και ΤΑ ΔΩΡΑ για ΟΛΟΥΣ στα δημόσια ΜΜΕ( γραφεία τύπου, Δημόσιο, δημοτικοί Ρ/Σ κλπ).
Η προκλητική άρνηση δικαίωσης εργαζομένων συνταξιούχων και ανέργων σε μια περίοδο με την ακρίβεια να θερίζει και η διατήρηση του καθεστώτος των προθύμων στις κατευθύνσεις της διαπλοκής και στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ, συμπίπτει με την διανομή μπόνους 300-2.000 ευρώ !.. από τα αποθεματικά του ταμείου ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ σε εργαζόμενους του διοικητικoύ προσωπικoύ του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς οι εκλογές στο Ταμείο πλησιάζουν ΚΑΙ εξαγοράζουν ψήφους.
Το αποτέλεσμα είναι στην προχθεσινή κοπή πίτας να απουσιάσει πάνω από το μισό προσωπικό του Ταμείου.

Την Δευτέρα επίκειται και διάβημα διαμαρτυρίας από το σύλλογο των γιατρών του Ταμείου οι οποίοι σε ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων καταγγέλλουν το δόγμα Καπάκου με το διαχωρισμό του προσωπικού. Τονίζουν ότι αυτό «..Λειτουργεί δε μάλλον ως αντικίνητρο για τους υπόλοιπους συναδέλφους και ενέχει το κίνδυνο δημιουργίας φαινομένων burn-out και όχι κινητοποίηση για βελτίωση της απόδοσης…»

Κάτι ανάλογο επιχείρησαν και στην ΕΣΗΕΑ με χορηγίες του Μορφωτικού και επιδοτούμενα σεμινάρια χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού Αντωνιάδου και Καπάκος με τους δικούς τους, έμειναν σχεδόν στα ίδια. ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ.
Οι εργαζόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ αντιδρούν και δικαιολογημένα. Ήρθε όμως και η ώρα ΚΑΙ των ασφαλισμένων να μιλήσουν για ΟΣΑ συμβαίνουν στον ΕΔΟΕΑΠ και στην ΕΣΗΕΑ.
Μια ακόμη απάντηση πρέπει να δοθεί στις κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές στα Πειθαρχικά και στους εκπροσώπους των συνταξιούχων την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ ΦΑΝΕΡΑ Η ΜΥΣΤΙΚΆ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Στηρίζουμε και ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ συναδέλφους που έχουν αποδείξεi ότι σέβονται και τιμούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα.
18/02/2024
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων»