ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Χιλιάδες κόσμου στο αγροτικό συλλαλητήριο


Δεκάδες τρακτέρ και πολλές χιλιάδες κόσμος συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, με τους αγρότες να διεκδικούν μια σειρά από πράγματα, απολύτως ουσιώδη για την επιβίωσή τους και τη δυνατότητά τους να συνεχίσουν να παράγουν. Βασικό σύνθημα: «Τώρα με τα πόδια, μετά με τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε, θα γίνει Κιλελέρ». 
Μαζί με τους αγρότες στο συλλαλητήριο συμμετείχαν ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων από δεκάδες κλάδους φωνάζοντας το σύνθημα: «Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά». Μαζί και φοιτητικοί σύλλογοι που φωνάζουν, «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, μια γροθιά θα βγούμε νικητές».
Σε περίπου 6.000 υπολογίζει η αστυνομία τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος. Άλλες εκτιμήσεις μιλούν για 10.000
Τα συγκεντρωμένα τρακτέρ είναι περίπου 200.
Αγρότης που συμμετείχε στην κινητοποίηση λιποθύμησε καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία. Γιατροί έσπευσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, επικράτησε σιγή, και ο άνθρωπος παρελήφθη από ασθενοφόρο για μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και μέλος του Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων, Κώστας Τζέλας, στην ομιλία του στο συλλαλητήριο τόνισε μεταξύ άλλων:
«Δίνουμε υπόσχεση ότι, εάν δεν λυθούν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ο αγώνας θα συνεχιστεί».
Επισήμανε μάλιστα: «Ζητάμε όλοι να θεσπιστεί αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες».
Σε ό,τι αφορά στο αγροτικό ρεύμα, ο κ. Τζέλας είπε ότι θα πρέπει να πέσει στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, υπογραμμίζοντας ότι «το απαιτούμε και θα το κερδίσουμε», ενώ επισήμανε ότι στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου βρίσκεται, όπως επισήμανε, και η επιδότηση για την αγορά λιπασμάτων, ζωοτροφών και αγροεφοδίων. «Μέσα από κάτι τέτοια θα μπορέσουμε να παράγουμε φθηνά αγροτικά προϊόντα» τόνισε.
Όσον αφορά την ΚΑΠ, είπε ότι «κάθε φορά που γίνεται αναθεώρησή της, εμείς γινόμαστε φτωχότεροι. Φεύγουμε από τα χωριά και τα χωράφια μας».