ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Πέντε οι νεκροί στην ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη– Καμένο το λεωφορείο


Συγκεχυμένη ήταν ως τα μεσάνυχτα χθες η πραγματική κατάσταση της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. Τόσο το Reuters όσο και το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδιδαν πληροφορίες για 4 νεκρούς.
Θερμά συλλυπητήρια στους «Έλληνες αδερφούς», εκφράζει ο υπουργός Υγείας της Λιβύης, ο οποίος κάνει λόγο για ένα «πραγματικά τρομακτικό δυστύχημα με απολογισμό 4 νεκρούς και 15 τραυματίες».
Τα μόνα σίγουρα δεδομένα είναι ότι το λεωφορείο, όπως δείχνουν τα βίντεο που έχουν ανέβει από τη Λιβύη έχει καεί ολοσχερώς και ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχει συμβεί το τροχαίο δυστύχημα είναι αδιευκρίνιστες και αμφιλεγόμενες.
Μάλιστα, κάποιες αναρτήσεις από λιβυκά μέσα κάνουν λόγο για συνολικά 7 νεκρούς χωρίς να διευκρινίζεται εθνικότητα.
Σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με τον θάνατο μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη :
«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος,  συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.  H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα,  κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.
Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.  
Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».