ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Μετωπική Μαξίμου - «Καθημερινής»


Πρώτη η στήλη επισήμανε το χαμηλό βαρομετρικό που καταγράφεται εσχάτως στις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με το μιντιακό συγκρότημα του Νέου Φαλήρου. Με αφορμή την εμφάνιση Μητσοτάκη και τη συνέντευξη  στη ΔΕΘ, οι πλέον υποψιασμένοι αντιλήφθηκαν το πρόβλημα στις σχέσεις των δύο πλευρών. 
Δεν θα μείνω στο γεγονός της σειράς που επέλεξαν οι επιτελείς της κυβέρνησης να δώσουν ερώτηση στην «Καθημερινή», ούτε να σταθώ στην αντίδραση του πρωθυπουργού όταν του υποβλήθηκε το ερώτημα από τον συντάκτη της «ναυαρχίδας» του Φαλήρου. Αυτά είναι κουτσομπολιά άνευ σημασίας. Γι’ αυτό και θα εστιάσω στα μεγάλα και σημαντικά που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στο συγκεκριμένο πεδίο. 
Όπως μαθαίνω, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα έχει πάρει άγρια με την κριτική που του ασκεί η ιστορική εφημερίδα. Μάλιστα, έκρινε σκόπιμο -παρά τη διαφορετική άποψη που είχαν κάποιοι εκ των συνεργατών του- από το βήμα της 87ης ΔΕΘ να στείλει το δικό του «γράμμα» προς την «Καθημερινή».
Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει προηγηθεί τις μέρες που πέρασαν, το οποίο προκάλεσε την τόσο μεγάλη ένταση. Απεναντίας, γνωρίζω ότι εκτός από τον Θέμη Αλαφούζο, εσχάτως ενοχλημένος με το Μαξίμου είναι και ο διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς. Όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες του παρασκηνίου περιγράφουν ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα στις σχέσεις κυβέρνησης – Φαλήρου. Ενδεικτικό, άλλωστε, ήταν και το χθεσινό κύριο άρθρο της «ναυαρχίδας» του Αλαφούζου.
Επί τη ευκαιρία, να σας πω ότι οι προσπάθειες που κατεβλήθησαν τις τελευταίες μέρες προκειμένου να πέσουν οι τόνοι έπεσαν στο (απόλυτο) κενό, αφού ο πρόεδρος Μητσοτάκης έδειχνε ενοχλημένος από την ένταση της κριτικής που ασκείται στην κυβέρνησή του και στον ίδιο προσωπικά.