ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

«Συνεννοήσιμοι» οι τρεις υιοί...


Η επίσκεψη των τριών υιών του τεθνεώτος τέως βασιλιά στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε, όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές, για να συζητήσουν με τον Γιώργο Γεραπετρίτη «διαδικαστικά θέματα» που αφορούν στην κηδεία. Ενα από τα θέματα ήταν κατά πόσο θα γίνει και πού «λαϊκό προσκύνημα» στη σορό του Κωνσταντίνου, με την κυβέρνηση να εκφράζει τη βούληση εφόσον επιλεγεί η Μητρόπολη για την εξόδιο ακολουθία –όπως έγινε– να μην υπάρξει. Οι τελικές αποφάσεις της οικογενείας δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, αλλά όπως μου είπε πηγή του Μαξίμου, «οι τρεις υιοί του Κωνσταντίνου ήταν απολύτως συνεννοήσιμοι κατά τη διάρκεια της συνάντησης».

Διάκονος στα Ανάκτορα
Ο σύνδεσμος στις επαφές μεταξύ Εκκλησίας και της τέως βασιλικής οικογενείας είναι ο Αρχιμανδρίτης Πατρίκιος Καλεώδης, διευθυντής «Εκκλησιαστικής Τάξεως και Εθιμοτυπίας της Ιεράς Συνόδου», όπως είναι ο τίτλος του. Ο Αρχιμανδρίτης όμως έχει και ένα άλλο στοιχείο: στα πρώιμα χρόνια του είχε διατελέσει διάκονος στα Ανάκτορα και ως εκ τούτου η σχέση του με την οικογένεια του τέως είναι στενή.

Παρούσα η Αννα – Μισέλ
Την κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό, θα την εκπροσωπήσει στην κηδεία του τέως βασιλιά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Αλλά δεν θα είναι το μόνο κυβερνητικό στέλεχος που θα παραστεί, καθώς θεωρώ δεδομένο πως θα δώσει το «παρών» και η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο πατέρας της οποίας συνδεόταν στενά με τον εκλιπόντα, ο οποίος ήταν και νονός της.

Σταύρος Παπαντωνίου
Θεωρείο / Καθημερινή