ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Καρανάνας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη τον θάνατο του παλαίμαχου δημσιογράφου Κωνσταντίνου Καρανάνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες έπειτα από σύντομη ασθένεια. Ο Κωνσταντίνος Καρανάνας γεννήθηκε το 1934 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και ήταν απόφοιτος της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών.
Τη δημοσιογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1960 στην εφημερίδα «Αθηναϊκή». Το 1965 μεταπήδησε στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» όπου παρέμεινε για πολλά χρόνια, ως συντάκτης οικονομικών θεμάτων, ενώ παράλληλα εργαζόταν και στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως και τη συνταξιοδότησή του, το 1998, εργάστηκε στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», αρχικά ως οικονομικός συντάκτης και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης. Είχε, επίσης, συνεργασία με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», για θέματα του οικονομικού ρεπορτάζ.
Ο Κωνσταντίνος Καρανάνας ήταν ένας σεμνός και άξιος λειτουργός του Τύπου που εργάστηκε με συνέπεια και σεβασμό στις αρχές δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται βαθύτατα την αγαπημένη του σύζυγο Μαρία Χατζημιχάλη Καρανάνα, τους τρεις γιους τους και τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.
Η κηδεία του Κωνσταντίνου Καρανάνα θα γίνει τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στις 12.30, από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.