ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Γυναικοκτονίες, Έμφυλη Βία και ΜΜE


Ερχεται στην Ελλάδα η  Dominique Pradalié Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.), που εκπροσωπεί περισσότερους από 600.000 δημοσιογράφους από 146 χώρες. Η πρόεδρος της ΔΟΔ θα κηρύξει την έναρξη της Ημερίδας με θέμα: «Γυναικοκτονίες, Έμφυλη Βία και ΜΜΕ», που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022, στις 10:30 π.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων «Γεώργιος Καράντζας», στον 1ο όροφο του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ.

Ο στόχος της διοργάνωσης είναι, πέρα από την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το φλέγον ζήτημα, ο δημοσιογραφικός κόσμος να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών και παραγόντων για την αναγνώριση του ειδικού βάρους και των ολέθριων συνεπειών αυτών των εγκλημάτων στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή των Ελληνίδων.

Στην Ημερίδα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πολιτείας, των κοινωνικών φορέων και της ΕΛΑΣ, αλλά και ειδικοί επιστήμονες στο θέμα, όπως νομικοί, ψυχίατροι, ψυχολόγοι και φυσικά δημοσιογράφοι.

Καθοριστική, ανάμεσά τους, η παρουσία τεσσάρων μητέρων θυμάτων γυναικοκτονίας, της Ελένης Τοπαλούδη, της Ντόρας Ζαχαριά, της Ερατούς Μανωλακέλλη, και της Σοφίας Σαββίδου, οι οποίες θα πλαισιώσουν τις συζητήσεις. Στην Ημερίδα θα ακουστεί για πρώτη φορά το τραγούδι «Γιατί;» του Κωνσταντίνου Γερμανού με αφηγήσεις των μητέρων.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας λαμβάνει χώρα δραματοποιημένη έκθεση φωτογραφίας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε.). Παράλληλα, προβάλλεται στους μεγάλους ιδιωτικούς και δημόσιους σταθμούς κοινωνικό μήνυμα με θέμα: «Σπάσε τη Σιωπή», στο οποίο συμμετέχουν παρουσιάστριες των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ ευχαριστεί την εταιρεία Gravity the Newtons, τις Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ.), τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (Ι.Σ.Α.), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), και τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) για την καθοριστική τους συμβολή για την πραγματοποίηση της Ημερίδας. Τέλος, ευχαριστεί τις δημοσιογράφους Μάρα Ζαχαρέα, Σία Κοσιώνη, Ρίτσα Μπιζόγλη, Αντριάνα Παρασκευοπούλου, Ράνια Τζίμα και Πόπη Τσαπανίδου, που μετείχαν αφιλοκερδώς στην καμπάνια.