ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Η κλεμμένη τσάντα του Τέλλογλου και το κουβάρι που ξετυλίγεται


«Όλα όσα δεν έχουμε πει μέχρι τώρα». Με αυτόν τον τίτλο το InsideStory ξετυλίγει το κουβάρι του τρόπου που αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση του Τάσου Τέλλογλου. «Το δημοσίευμα του Euractiv και του Σαράντη Μιχαλόπουλου για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Τάσου Τέλλογλου δεν μας εξέπληξε.
Στις 17 Νοεμβρίου 2022 κι ενώ ο Τάσος βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης χάριν του ρεπορτάζ για τις παρακολουθήσεις, εκλάπη η τσάντα του, που περιείχε έναν υπολογιστή και σημειώσεις για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, υπό εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες, από δύο τουλάχιστον άτομα, όπως έδειξαν οι κάμερες του αεροδρομίου. Για το συμβάν κατατέθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων» αναφέρει η ανάρτηση του γνωστό site.
Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το Inside Story, ο Τάσος Τέλλογλου προσέφυγε στην Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών στις 29 Νοεμβρίου και στις 12 Δεκεμβρίου, προκειμένου να μάθει εάν αποτελεί ή αποτέλεσε στο παρελθόν στόχο παρακολούθησης.
Η συνεργάτιδα του Τέλλογλου, Ελίζα Τριανταφλύλλου σε ανάρτησή της στο fb αναφέρει:
«Στις 17/11 κι ενώ βρισκόμασταν με #Τέλλογλου στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης χάριν του ρεπορτάζ για τις #παρακολουθήσεις, εκλάπη η τσάντα του, που περιείχε έναν υπολογιστή και σημειώσεις για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, υπό εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες, από δύο τουλάχιστον άτομα.
Όπως έδειξαν οι κάμερες του αεροδρομίου άτομο με μαύρο μάλλινο σκούφο (σε μέρα με αρκετή ζέστη) και μάσκα μπήκε στο αεροδρόμιο με δύο τσάντες, προσποιήθηκε ότι πηγαίνει προς τον έλεγχο ασφαλείας και λίγα λεπτά μετά βγαίνει από το κτίριο με τρεις τσάντες. Η τρίτη ήταν του Τάσου.
Την ίδια χρονική στιγμή, δεύτερο άτομο, χωρίς καμία τσάντα αν και σε αεροδρόμιο, με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του, έκοβε βόλτες στο χώρο κοντά στο περιστατικό.
Ήμασταν σε ένα σχεδόν άδειο αεροδρόμιο, λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα του αερολιμένα. Η δε τσάντα του Τάσου ήταν ακουμπισμένη ακριβώς πίσω του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναφέρθηκε *κανένα* άλλο περιστατικό κλοπής εκείνη τη μέρα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, ενώ άτομα με εμπειρία απέκλεισαν τον ενδεχόμενο το περιστατικό να μην σχετίζεται με το ρεπορτάζ μας.
Για το συμβάν κατατέθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων.
Μετά το πρώτο σοκ, η βασική απορία μας ήταν μία: «πώς μας εντόπισαν;»
Είχαμε διανύσει μία μεγάλη διαδρομή με αυτοκίνητο έως το αεροδρόμιο και δεν είχαμε δει κανέναν να μας ακολουθεί.
Γυρνώντας στην Αθήνα ο Anastasios Telloglou έκανε καταγγελία στην ΑΔΑΕ.
Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η ΑΔΑΕ ζήτησε από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών να μάθει εάν τα στοιχεία θέσης-κίνησης του τηλεφώνου είχαν ζητηθεί από τις αρχές, καθώς και το αν είχε παρακολουθηθεί το τηλέφωνο του Τάσου Τέλλογλου στο παρελθόν».