ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

«Έκανα μπάνιο και καθάριζα τη μούχλα με βετέξ από πάνω μου»


Μια νέα καταγγελία για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εργαζόμενων στον κλάδο του τουρισμού βλέπει το φως της δημοσιότητας. Οι χαμηλές αμοιβές και οι κακές συνθήκες εργασίας και διαμονής έχουν απομακρύνει από τον κλάδο χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους που ορισμένοι εξ αυτών ζουν ένα εφιάλτη δοκιμάζοντας να δουλέψουν μακριά από το σπίτι τους.
Κοπέλα που είχε πάει να εργαστεί στη Μύκονο περιέγραψε (OPEN) με μελανά χρώματα όσα βίωσε τα προηγούμενα χρόνια.
«Ήταν η χειρότερη εμπειρία που έχω ζήσει ποτέ μου. Τα δωμάτια ήταν πάρα πολύ μικρά, με 2-3 άτομα να μένουν μέσα, με πολλή υγρασία, με πολλή μούχλα και κατσαρίδες να πετάνε. Έκανα μπάνιο και καθάριζα τη μούχλα με βετέξ από πάνω μου. Μπορεί το δωμάτιο να μην είχε air condition σε συνθήκες αφόρητης ζέστης. Αναγκάστηκα να αγοράσω αφυγραντήρα στη μέση της σεζόν» ήταν τα πρώτα που εκμυστηρεύτηκε στον τηλεοπτικό φακό.
Άλλο ένα θέμα που έθιξε ήταν η διατροφή. «Σου υπόσχονται δύο ή τρία γεύματα την ημέρα και μόλις αντικρίζεις την πραγματικότητα αναγκάζεσαι να τρως απέξω», δήλωσε η κοπέλα.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό

Πρόσφατα, μιλώντας στο mykonoslive.tv, ακόμη μια εργαζόμενη περιέγραψε τα όσα έζησε όταν δούλεψε το καλοκαίρι στο νησί.
Το δωμάτιο που της παραχώρησε η επιχείρηση ήταν σε άθλια κατάσταση. Έπρεπε να μείνει σε ένα σπίτι που βρισκόταν σε σπηλιά με τα έπιπλα φαγωμένα από τα ποντίκια, και μαζί με τρεις άνδρες συναδέλφους της. Κοιμόταν στο αυτοκίνητό της επί τρεις μήνες και έκανε μπάνιο στις ντουζιέρες της παραλίας μερικά απ' όσα είχε καταγγείλει.