ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Μεγάλη οικονομική ενίσχυση σε μέσα του ομίλου Antenna


Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της συμμετοχής του αραβικού MBC Group στις εν Ελλάδι δραστηριότητες του Antenna Group, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 225 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκίνησε μια οικονομική αναδιάρθρωση σε κάποια από τα μέσα του.
Όσον αφορά τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, από τη μια ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε δύο ομολογιακά δάνεια συνολικού ύψους 114.650.000 ευρώ από δύο συνδεδεμένες εταιρείες του, για την «αναχρηματοδότηση μέρους του υφιστάμενου χρέους και για την κάλυψη σκοπών κεφαλαίου κίνησης», όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο του ΓΕΜΗ. Το πρώτο ανέρχεται στα 94.650.000 ευρώ μέσω της κυπριακής Progressco Holdings Limited, και το δεύτερο στα 20.000.000 ευρώ μέσω της ολλανδικής Antenna Greece BV. Και τα δύο ομολογιακά δάνεια είναι επταετούς διάρκειας.
Κι από την άλλη στον Easy 97.2 προγραμματίζεται έκτακτη γενική συνέλευση μέσα στον Μάιο, προκειμένου να αποφασιστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 11.640.351 ευρώ -ένα πολύ μεγάλο ποσό για ραδιοφωνικό σταθμό- εκ των οποίων τα 11.551.655,30 ευρώ θα μπουν ως υπέρ το άρτιο διαφορά. 
Επιπλέον, πριν λίγες ημέρες εκλέχθηκε νέο ΔΣ στον ραδιοσταθμό με πρόεδρο την Φωτεινή Ραξή, αντιπρόεδρο τον Νικόλαο Αγγελόπουλο και μέλος την Ευαγγελία Ντάκουρη. Οι δύο πρώτοι συμμετέχουν και στο -επίσης ολιγομελές- ΔΣ του ΑΝΤ1.