ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Τι τρέχει με τον Δένδια;


Μετά το Βήμα επίθεση και από την Καθημερινή

Βολές κατά Δένδια και από την Καθημερινή μετά το δημοσίευμα του Βήματος υπό τον τίτλο «Έργα και ημέρες του Νίκου Δένδια» με σκληρή κριτική προς τον υπουργο Εξωτερικών και αναφορά σε πληροφορίες από το Μαξίμου για διαμόρφωση κλίματος «δυσθυμίας για τη γενικότερη στάση του υπουργού Εξωτερικών» (δείτε ΕΔΩ).
Η Καθημερινή τώρα με αφορμή τη δήλωση Βενιζέλου, στη στήλη Θεωρείο αναφέρει:
 "Η πρόσφατη επίσκεψη ∆ένδια στη Μόσχα εκ του αποτελέσµατος αποδείχθηκε ότι δεν έγινε σε καλό timing και αυτό καταγράφεται στα –λίγα– αρνητικά της ελληνικής διπλωµατίας. Το είπε δηµοσίως και ο Βενιζέλος αναφέροντας ότι ο Ελληνας ΥΠΕΞ «διαβεβαίωνε ότι έχει πεισθεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ρωσική εισβολή», επισηµαίνοντας την ακατάλληλη στιγµή της επίσκεψης".
Βέβαια στον Ευ. Βενιζέλο απαντά ο δημοσιογράφος Ν. Παναγιωτόπουλος που σε σχόλιό του στο newpost, με τίτλο «Fake news Βενιζέλου κατά Δένδια για τον πόλεμο στην Ουκρανία», αναφέρει:

Πού το πάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Πολιτικά, σαφώς και είναι δικαίωμα του, απλώς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί Fake news εν γνώση ή εν αγνοία του σε μια κρίσιμη γεωπολιτική φάση με τον πόλεμο στην Ουκρανία για να επιτεθεί στην κυβέρνηση και στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.
Εν γνώσει ή εν αγνοία του, το ίδιο κάνει καθώς έχει ενδιαφέρον και η αναπαραγωγή της κριτικής που άσκησε ο κ. Βενιζέλος στη στάση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος πρόσφατα επισκέφτηκε τη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Σεργκέι Λαβρόφ, μεταφέροντας μάλιστα κάτι που δεν έγινε ποτέ: «…Δεν κατάλαβα πραγματικά γιατί ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, προχθές στη Μόσχα, δεν αρκέστηκε σε αυτά που είπε με τον κ. Λαβρόφ, αλλά μετά διαβεβαίωνε ότι έχει πεισθεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ρωσική εισβολή –αυτό που έγινε είναι μια νομική εισβολή σήμερα, με την υπογραφή των διαταγμάτων– και στη συνέχεια ζητήσαμε μεσολάβηση της Ρωσίας για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Νομίζω είναι η πιο ακατάλληλη στιγμή».
Προφανώς το σχετικό απόσπασμα που αναφέρεται ο κ. Βενιζέλος δεν υπάρχει στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά τη συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ. Άλλωστε σε συνέντευξη του ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στην Εφημερίδα "Παραπολιτικά" έχει δώσει την απάντηση:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, υποστήριξαν ορισμένοι ότι διαβεβαιώσατε πως δεν θα εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία, μετά τη συνάντησή σας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. Ισχύει;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα ο συγκεκριμένος ισχυρισμός. Αυτό το οποίο δήλωσα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είναι ότι ο κ. Λαβρόφ μου έδωσε τη σχετική διαβεβαίωση. Δεν επρόκειτο, φυσικά, για τη δική μου εκτίμηση. Να σας υπενθυμίσω, επίσης, ότι την ίδια διαβεβαίωση έδωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Πούτιν, στον Πρόεδρο της Γαλλίας, Μακρόν, στη συνάντησή τους στη Μόσχα. Επίσης, αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι πείστηκα από τις διαβεβαιώσεις του Ρώσου ομολόγου μου. Άλλωστε, αν είχα πειστεί, ποιος θα ήταν ο λόγος να δώσω εντολή στο Υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει δύο ανακοινώσεις-οδηγίες προς τους Έλληνες πολίτες να αναχωρήσουν άμεσα από την Ουκρανία ή να μην ταξιδέψουν στη χώρα αυτή;
Δικαίωμα του κ. Βενιζέλου να ασκεί κριτική αλλά… «φιλτάτη η αλήθεια».