ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020

Καταγγελίες για απάνθρωπα βασανιστήρια στην Προεδρική Φρουρά

Επίσημη καταγγελία για επικίνδυνα καψόνια-βασανιστήρια στην Προεδρική Φρουρά, έχει προκαλέσει ήδη την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της στρατιωτικής δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, 6 εκπαιδευτές χωρίς βαθμό έθεσαν σε κίνδυνο (κατηγορούνται για πιθανή βαριά σωματική βλάβη με δόλο, αδίκημα του βασανισμού με δόλο και απόπειρα εκβίασης με δόλο) οπλίτες καθώς κατά τη διάρκεια..
τακτικής εκπαίδευσης διέταξαν τους νεοσύλλεκτους να κοιτούν τον ήλιο κατάματα επί μιάμισης ώρας περίπου σε θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου.
Η θρασύτητά τους και ο σαδισμός τους ήταν τέτοιος που οι εν λόγω 6 εκπαιδευτές εκβίασαν στη συνέχεια τους νεοσύλλεκτους να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό προκειμένου να μη γίνουν γνωστά τα αναφερόμενα αδικήματα
Μάλιστα, τους είπαν πως δεν θα τους δοθεί το μπλε μπερέ… ως τιμωρία και απόταξη από το σώμα εφόσον “κελαηδήσουν”.
Τα 10-15 άτομα της φρουράς διακομίσθηκαν στο 401 στρ. νοσοκομείο Αθηνών, προς εξέταση και θεραπεία λόγω των εγκαυμάτων που υπέστησαν από την επί μίας ώρας και 30 λεπτών αδικαιολόγητη έκθεση στον ήλιο κοιτώντας κατάματα αυτόν κατόπιν της διαταγής.
Στις 18 Αυγούστου έγινε καταγγελία στην Εισαγγελέα υπηρεσίας του τακτικού στρατ. δικαστηρίου Αθηνών και η κ. Τσιγκλίρη ενημερώθηκε για το εν λόγω περιστατικό στις 08.05 πμ της ιδίας ημέρας και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο της.

Πηγή: ereportaz