ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

To Προσφυγικό στα χέρια μιας Τσιμτσιλή και ενός Αρνιακού

H Σταματίνα Τσιμτσιλή είπε να ασχοληθεί στην εκπομπή της στον Alpha με το δημογραφικό πρόβλημα, επειδή το είχε αναφέρει σε μια από τις πρόσφατες ομιλίες του ο Κώστας Καραμανλής. Ας προσπεράσουμε, παρακαλώ, το μέχρι πρότινος αδιανόητο ότι μιλάμε πλέον για «ομιλίες» του κ. Καραμανλή και ας μείνουμε στην τρυφερή κυρία Τσιμτσιλή.  Η οποία γεμάτη αυτοπεποίθηση και με το..
δίκιο και την αγωνία για το μέλλον του Εθνους να την πνίγουν είπε ότι «είναι θέμα παιδείας, οι άνθρωποι που έρχονται ως μετανάστες είναι μαθημένοι ακόμα και να μην έχουν να φάνε θα κάνουν πέντε και έξι παιδιά. Ο Ελληνας στην περίοδο της κρίσης με το ζόρι έκανε ένα παιδί και αυτό για να πει, ας πούμε έγινα γονιός».
Η πρώτη υποδήλωση, ότι οι μετανάστες που γεννοβολάνε κι ας μην έχουν να φάνε έρχονται στη χώρα (και θα μας την πάρουν αφού υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα) είχε γίνει. Αλλά για όσους δεν το κατάλαβαν η παρουσιάστρια του «Happy Day» συνέχισε: «Βλέπεις τους μετανάστες, που είναι με την κοιλιά στο στόμα και μπαίνουνε στη βάρκα! Και δεν τους νοιάζει! Ο Ελληνας αν δεν κάνει τον προγραμματισμό να σκεφτεί “θα ‘χω να σπουδάσω το παιδί μου, να το ταΐσω, να το φροντίσω;” δεν θα κάνει δεύτερο».
Τώρα η υποδήλωση γίνεται πιο σαφής, αλλά και πιο τρομακτική. Στον κόσμο της κυρίας Τσιμτσιλή όχι μόνο οι εγκυμονούσες μετανάστριες συμπεριφέρονται άλογα και ανεύθυνα, αλλά μπαίνουνε στη βάρκα από μια διάθεση περιπέτειας αν όχι για αναψυχή, και «δεν τους νοιάζει» που είναι με την κοιλιά στη μύτη. Δεν μπαίνουνε στη βάρκα επειδή προσπαθούν να σωθούν από σφαγές και να σώσουν το μωρό που κουβαλούν μέσα τους.
Θεωρεί η κυρία Τσιμτσιλή ότι για την κατατρεγμένη με την κοιλιά στη μύτη ο κίνδυνος είναι η βάρκα στο Αιγαίο και όχι η βόμβα ή ο διακινητής.

- από κείμενο του Αλέκου Παπαναστασίου στο protagon με τίτλο: To Προσφυγικό στα χέρια μιας Τσιμτσιλή και ενός Αρνιακού / Η αντιμεταναστευτική ρητορική δεν είναι πια προνόμιο του Βελόπουλου και των ακραίων. Μπαίνει στα σπίτια του μέσου Ελληνα καλυμμένη με τον μανδύα της τηλεοπτικής σαχλαμάρας. Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο (ολόκληρο ΕΔΩ)