ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Συμβόλαιο 10.000 ευρώ μηνιαίως δημοσιογράφου με την ΕΡΤ...

…των μονοψήφιων ποσοστών

Μεικτές αμοιβές που αγγίζουν και τις 10.000 ευρώ το μήνα λέγεται ότι έχει συμφωνήσει η ΕΡΤ με δημοσιογράφο – παρουσιαστή! Κι αν αυτό αφορά σε μία μόνο περίπτωση, ακούγεται ότι και άλλοι δημοσιογράφοι που εμφανίζονται σε εκπομπές οι καθαρές αμοιβές τους αγγίζουν τις 3.000 ευρώ το μήνα!
Και προφανώς δεν εγκαλείται κανείς, είτε η διοίκηση είτε οι.. δημοσιογράφοι, για τέτοια συμβόλαια από τη στιγμή που οι εκπομπές συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και «χτυπούν» στα ίσια τον ανταγωνισμό των ιδιωτικών καναλιών. Συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο; Ποια εκπομπή της ΕΡΤ σημειώνει διψήφια ποσοστά και είναι leader στη ζώνη της; Προς το παρόν καμία!
Αναμφισβήτητα λοιπόν πρόκειται για πολύ υψηλές αμοιβές, δεδομένου ότι αυτά τα ποσά δεν κυκλοφορούν πια ούτε στο «χρηματιστήριο» της ιδιωτικής τηλεόρασης. Για την ακρίβεια οι δημοσιογράφοι που αμείβονται με αυτά τα ποσά (των 10.000 ευρώ και άνω) είναι ελάχιστοι παρουσιαστές εκπομπών και ειδήσεων, με μεγάλη εμπειρία στον τηλεοπτικό φακό.
Ωστόσο ούτε αμοιβές επιπέδου 3.000 ευρώ μηνιαίως υπάρχουν στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για δημοσιογράφους – σχολιαστές...
- πηγή: enimerosi24