ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ποιοι (και γιατί) εγκατέλειψαν την ΕφΣυν

Κάποιοι από τους εργοδότες-αναγνώστες μας έπαψαν να είναι χρηματοδότες της εφημερίδας μας, μειώνοντας τον τζίρο μας κατά 1,30 ευρώ -κατά κεφαλήν- ημερησίως.
Σύμφωνα με τη σοφία του λαού μας που αποφαίνεται πως φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, τα λεφτά που χάνονται δεν είναι λίγα. Για ποιον λόγο έπαψαν να επενδύουν σε μας; Αγνωστο.
Δεν έχει γίνει καμία επιστημονική έρευνα για να στηριχθούμε.. πάνω της. Εχουν γίνει έρευνες για το ποιοι μας διαβάζουν, αλλά όχι γι’ αυτούς που μας εγκατέλειψαν. Από εμπειρικές έρευνες, δικές μου, και κάποιων συναδέλφων, δηλαδή γκάλοπ στις παρέες μας, καταλήξαμε όλοι στο συμπέρασμα πως δεν συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική που υποστηρίζει η «Εφ.Συν.». Και σε αυτό έχουν δίκιο.
Αλλά μήπως δεν υπάρχουν και κριτικά, από αριστερή σκοπιά, άρθρα προς την κυβέρνηση σχεδόν σε καθημερινή βάση; Αρθρα που ουδέποτε θα έμπαιναν σε μια κυβερνητική εφημερίδα.
Η εφημερίδα μας από την αρχή είχε δηλώσει πως θα είναι μια πλουραλιστική εφημερίδα της Αριστεράς και ανοιχτή σε όλο το δημοκρατικό τόξο. Και αυτό το έχει αποδείξει.
Αλλά για να δώσουμε και λίγη εξουσία στη φαντασία. Να πάρουμε την υπόθεση πως οι εργοδότες-αναγνώστες μας επιβάλλουν μια άλλη πολιτική γραμμή στην εφημερίδα από τη σκοπιά της αριστερής αντιπολίτευσης. Και αν αυτή η γραμμή δικαιωθεί και φέρει την εφημερίδα στην πρώτη θέση κυκλοφορίας, θα πάψει να έχει άρθρα φιλοκυβερνητικά;
Αν κάποιοι συνάδελφοι, στυλοβάτες του εγχειρήματός μας, βρίσκουν την πολιτική τους φιλοσοφία στον συνδυασμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.-ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΠΑΣΟΚ (ΑΠΟ.ΠΑΣ. για συντομία), με γεια τους, με χαρά τους.
Να μάθουμε επιτέλους στον πλουραλισμό και ας εγκαταλείψουμε τη μία και μοναδική αλήθεια.
Προσωπικά, ως αναγνώστης της εφημερίδας, έχω τις αντιρρήσεις μου, αλλά και την ανταμοιβή μου. Και μαθαίνω και πληροφορούμαι έγκυρα. Από τις έρευνές μας τίποτα δεν έχει διαψευστεί και στο γνωστικό πεδίο ουδέν έχει αμφισβητηθεί.(...)

- από εκτενές κείμενο του Περικλή Κοροβέση στην ΕφΣυν