ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Ο,τι θέλει ο πελάτης!

Οι δημοσκόποι έχουν βαλθεί να τρελάνουν τον κόσμο για άλλη μια φορά. Τελικά, όπως είναι πανθoμολογούμενο, παρουσιάζουν ό,τι θέλει ο πελάτης, δηλαδή το Μέσο Ενημέρωσης το οποίο παραγγέλνει το γκάλοπ.
Βάσει των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας (γιατί υπάρχουν και οι κρυφές) αυτή την εβδομαδα διαπιστώσαμε πως αν το Μέσο είναι θεωρητικά.. φιλοκυβερνητικό τότε η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ είναι μικρή. Εαν είναι φιλικά διακείμενο προς την αντιπολίτευση, τότε η διαφορά μεγαλώνει. Και εάν το Μέσο είναι εχθρικά διακείμενο προς την κυβέρνηση, η ψαλίδα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.
Ετσι η δημοσκόπηση της Alco για το Νews247 το οποίο, όπως λένε, είναι φιλικά προσκείμενο στην κυβέρνηση περιόρισε τη διαφορά μόλις στις 4,7 μονάδες.
Την ίδια μέρα στον καθαρά αντικυβερνητικό  ΣΚΑΪ η Pulse έδινε στη ΝΔ προβάδισμα 10 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
 Και σήμερα, Σάββατο, ήρθε η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα», του Βαγγέλη Μαρινάκη, και έδωσε το χαριστικό χτύπημα στην αξιοπιστία των γκάλοπ: το προβάδισμα της ΝΔ και η διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στις 13 ποσοστιαίες μονάδες!
Τώρα τι να πιστέψεις; Το 4,7% ή το 13%; Eννοείται κανένα!

ΥΓ Στις δημοσκοπήσεις τον Σεπτέμβριο του 2015 σχεδόν όλες οι εταιρείες έδειχναν "ντέρμπι", είτε με πολύ μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ είτε ακόμη και της ΝΔ! Η διαφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα ήταν 7,5 μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ! Μόνο η GPO  του Τάκη Θεοδωρικάκου (νυν συμβούλου του Μητσοτάκη) έδειξε διαφορά 4,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ...