ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Aλλαγή σελίδας στο περιοδικό Rolling Stone

Το αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone θα αλλάξει χέρια. Ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής του Τζαν Γουένερ ανακοίνωσε σήμερα ότι πωλεί το μερίδιό του με το οποίο ελέγχει το 51% του ιστορικού εντύπου που έχει 65 εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 10 εκατομμύρια διαβάζουν την έντυπη έκδοση στις ΗΠΑ, και εκδίδεται κάθε δεκαπενθήμερο και σε 12 γλώσσες.
Ενώ το περιοδικό που ίδρυσε ο Τζαν Γουένερ το 1967, φοιτητής τότε στο Σαν Φρανσίσκο, θα γιορτάσει στις 9 Νοεμβρίου τα 50 του χρόνια, ο εκδότης του ανακοίνωσε ότι το Rolling Stone πωλείται και ότι διάφορες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν προσεχώς για την πώληση του εναπομείναντος 51% που διατηρεί..
η Wenner Media, πλειοψηφικός μέτοχος, μετά την εκχώρηση του 49% το 2016 στην εταιρία Bandlab Technologies, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη.
Παρότι ο Τζαν Γουένερ και ο γιος του, ο Γκας, εκφράζουν την επιθυμία να παραμείνουν στο πηδάλιο μετά την πώληση, η κίνηση αυτή είναι μια αλλαγή σελίδας. Όχι μόνο για το περιοδικό που έχει αναδειχθεί σε θεσμό του σχολιασμού της μουσικής, της ποπ κουλτούρας και της αμερικανικής πολιτικής ζωής επί δεκαετίες αλλά και για τα εμβληματικά εξώφυλλά του.
Το 1967 στο εξώφυλλο του πρώτου τεύχους εικονίζεται ένας Τζον Λένον με στρατιωτική στολή. Ένα χρόνο μετά, ο τραγουδιστής των Beatles θα είναι πάλι στο εξώφυλλο του περιοδικού, όχι με κοστούμι, αλλά ποζάροντας γυμνός μαζί με την σύντροφό του Γιόκο Ονο, εξώφυλλο που προκάλεσε σκάνδαλο εκείνη την εποχή και εκτόξευσε στα ύψη τις πωλήσεις. (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)