ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ανήκει η Γιάννα Αγγελοπούλου στη διαπλοκή;

Διευθυντής μιας συντηρητικής -πλην ιστορικής- εφημερίδας και εμβληματικός αρθρογράφος μιας άλλης η οποία ανακατεύει τα πράγματα στο χώρο της Δεξιάς, ο συγκροτημένος δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, έγραψε την Κυριακή ένα άρθρο για την «ήττα της ελληνικής διαπλοκής» (δείτε ΕΔΩ).
Είτε συμφωνεί κάποιος με τη διαπίστωση είτε όχι, είναι τολμηρό άρθρο. Γιατί αναφέρει ονόματα -Ψυχάρης, Μπόμπολας, Κόκκαλης, Αλαφούζος, Λαμπράκης- περιγράφει εναργώς πραγματικές καταστάσεις στην αμαρτωλή σχέση πολιτικής και επιχειρηματιών και κυρίως γιατί φωτογραφίζει περισσότερα.
Π.χ. -μέρες που είναι- όλοι διάβασαν τα υπαρκτά ονόματα πίσω από τη φράση του: «Να κλάψουμε για εκείνον που προ τριετίας έλεγε σε επισκέπτη του γραφείου του ότι «στην καρέκλα που κάθεστε.. καθόταν ο δείνα πολιτικός, στον οποίο δώσαμε “κίνητρο” να ρίξει τον τάδε πρωθυπουργό;».
Κανείς άλλος δημοσιογράφος δεν μίλησε με τόση σαφήνεια και παρρησία γι’ αυτό το θέμα, που έχουν ξεχάσει ακόμη και τα θύματα.
Σ’ αυτό το ενδιαφέρον κείμενο ωστόσο υπάρχει μια αποστροφή που προκαλεί εντύπωση. Παραθέτοντας τη σημερινή κατάσταση επιχειρηματιών που αναφέρει ως διαπλεκόμενους ο Κοττάκης προσθέτει και το όνομα της Γιάννας Αγγελοπούλου. «Έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της» λέει και της αποδίδει ότι είχε «ποντάρει στον Τσίπρα». Αν δεν πρόκειται για παραδρομή, η ομαδοποίηση είναι ανακριβής και την αδικεί.
- από κείμενο του  Γ. Λακόπουλου στο anoixtoparathyro (ολόκληρο ΕΔΩ)