ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

«Μια αυτονόητη απάντηση για τον Γρηγόρη Ψαριανό»

Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 23.3.2017 για τις τοποθετήσεις βουλευτών στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής δεν είναι ούτε «φιλοκυβερνητική» ούτε «αντικυβερνητική διαρροή» αλλά το αυτονόητο ρεπορτάζ για μια συνεδρίαση της Βουλής την οποία απασχόλησε η επικαιρότητα.
Αυτό αναφέρει η δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Κατερίνα Βλαχοδήμου, σε επιστολή της προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταγγέλοντας επίθεση από τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό που αναφερόμενος σε ρεπορτάζ της έκανε λογο για «φιλοκυβερνητική διαρροή»  ισχυριζόμενος ότι έγινε «μοντάζ» για το ΑΠΕ..
 Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:
Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Προσφεύγω με την επιστολή μου αυτή στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να καταγγείλω επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, μετά από χθεσινό δημοσίευμα του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου στο οποίο παρέθεσα αναφορές βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου του κ. Ψαριανού, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, με αφορμή δημοσιεύματα για μετατροπή συμβάσεων τριών μετακλητών υπαλλήλων σε αορίστου χρόνου.
Ο κ. Ψαριανός με σημερινή του ανακοίνωση, ισχυρίζεται ότι το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποίησε αποσπασματικά και δια της μεθόδου της «μονταζιέρας» τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, στο επίκαιρο θέμα της μονιμοποίησης μετακλητών υπαλλήλων, με ευθύνη του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Επίσης έκανε λόγο για «φιλοκυβερνητική διαρροή» προσθέτοντας ότι προκύπτει σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα ισχυριζόμενος ότι έγινε «μοντάζ» για το ΑΠΕ.
Eπειδή, το κείμενο που δημοσιεύθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φέρει την υπογραφή μου και επειδή ο κ. Ψαριανός μιλάει για διαστρέβλωση της τοποθέτησής του, διαβιβάζω στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τα όσα ο βουλευτής ανέφερε κατά τη συνεδρίαση Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, στις δύο παρεμβάσεις του για το θέμα των μετακλητών μετά τα σχετικά δημοσιεύματα. Επισημαίνω ότι παρατίθενται αυτολεξεί όσα είπε. Διαβιβάζω επίσης προς αντιπαραβολή, το κείμενο που δημοσιεύθηκε στη ροή του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ταυτόχρονα δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι να προσφύγω στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και ζητώ από το επαγγελματικό μου σωματείο την καταδίκη της δυσφημιστικής πρακτικής και προσβλητικής στάσης του βουλευτή σε βάρος μου.
Θέλω να επισημάνω ότι το τηλεγράφημα που φέρει την υπογραφή μου δεν είναι ούτε «φιλοκυβερνητική» ούτε «αντικυβερνητική» διαρροή αλλά το αυτονόητο ρεπορτάζ για μια συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής.
Όλων η διαδρομή είναι γνωστή και ασφαλώς εγώ είμαι μόνο δημοσιογράφος. Στην περίπτωση του κ. Ψαριανού επικράτησε η ιδιότητα του βουλευτή και απεμπολήθηκε η ιδιότητα του δημοσιογράφου.
Κατερίνα Βλαχοδήμου (δημοσιογράφος ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλος της ΕΣΗΕΑ)
Η ανακοίνωση του Γρηγόρη Ψαριανού: 
Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποίησε αποσπασματικά και δια της μεθόδου της μονταζιέρας τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, στο επίκαιρο θέμα της μονιμοποίησης μετακλητών υπαλλήλων, με ευθύνη του ΠτΒ Νίκου Βούτση.
Το θέμα, μεταξύ άλλων, ετέθη στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής και «διέρευσε υπηρεσιακώς» συρραφή της τοποθέτησης των κ.κ. Παπαθεοδώρου (ΔΗ.ΣΥ), Τραγάκη (ΝΔ), Μ.Γεωργιάδη (Εν.Κεν) και Γ.Ψαριανού (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ), με τρόπον ώστε να παρουσιάζεται η θέση τους ως στήριξη σις ενέργειες και την πολιτική ταχυδακτυλουργία του Προέδρου της Βουλής και της Επιτροπής Κανονισμού κ. Νίκου Βούτση.
Η «φιλοκυβερνητική διαρροή» έγινε, άγνωστο πως, παρότι η συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής ήταν κλειστή, όχι δημόσια και εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, ακόμα και του καναλιού της Βουλής.
Από αυτό το τελευταίο προκύπτει ευθέως τα σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα πώς έγινε αυτή η διαρροή και ποιος έκανε το «μοντάζ» για το ΑΠΕ.
Όσον αφορά δε στην ουσία του πράγματος, στη διαστρέβλωση των τοποθετήσεων και την παραπληροφόρηση, προκύπτει ακόμα σοβαρότατο ζήτημα αξιοπιστίας και εγκυρότητας του ΑΠΕ και απόλυτη ευθύνη του ΠτΒ.
Στον δρόμο που χάραξαν κανάλια, εφημερίδες και άλλα μέσα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση, ορντίναντσες των ΣυριζΑΝελ, όπως γλαφυρά περιγράφονται, στον δρόμο αυτής της δόξας και το ιστορικό και άλλοτε έγκυρο ΑΠΕ.
Τώρα θα πρέπει αν το λέμε ΒΠΕ!