ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Τροπολογία για τους συνταξιούχους του ΕΣΡ

Τελικά θα βολευτούν οι συνταξιούχοι του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης(ΕΣΡ) καθώς κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή για να απεμπλακούν μισθολογικά ζητήματα λόγω της εφαρμογής του άρθρου 20 του Ν. 4387/2016.
Με την προωθούμενη ρύθμιση «επεκτείνεται η δυνατότητα καταβολής ειδικής κατ' αποκοπή μηνιαίας αποζημίωσης στους συνταξιούχους που υπηρετούν σε θέσεις Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών όλων των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών».
Η τροπολογία κατατέθηκε καθώς όπως λένε στην κυβέρνηση, για αρκετά μέλη ανεξάρτητων αρχών η προβλεπόμενη αποζημίωση  ήταν κατά πολύ χαμηλότερη από το ύψος της σύνταξης που λάμβαναν..
Το ζήτημα είχε τεθεί στην κυβέρνηση ενώ ορισμένα μέλη ανεξάρτητων αρχών (όπως του ΕΣΡ) είχαν προχωρήσει σε «λευκή απεργία» και δεν προσέρχονταν στις συνεδριάσεις. Πλέον, με την νέα διάταξη η μισθολογική απόσταση γεφυρώνεται και τώρα όλοι αναμένουν ότι θα ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία από το ΕΣΡ για την διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.
-(διαβάστε: Αξιώματα)