ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή Ψυχάρη προς εργαζόμενους: Δεν θα ρίξω πιστολιά!

Απλήρωτοι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ- Δεν κάνουν απεργία, καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα

Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους του ΔΟΛ παρενέβη το αφεντικό της Μιχαλακοπούλου, την οποία παρέδωσε στη συνέλευση των εργαζομένων ο διευθυντής του ΒΗΜΑτος Αντώνης Καρακούσης.
Με την επιστολή ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί στον Όμιλο αναφέροντας πως ο Οργανισμός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της πτώσης της διαφημιστικής αγοράς, ενώ παράλληλα δέχεται χτυπήματα από πολλές πλευρές.
Στην επιστολή γίνεται λόγος για προσπάθεια ανεύρεσης λύσης μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, η οποία λέγεται πως αν «ναυαγήσει», τότε θα συζητηθούν είτε λύση τύπου.. «Μαρινόπουλου», είτε η συμμετοχή με κάποιο ποσοστό νέου επενδυτή.
Σε κάθε περίπτωση ο Ψυχάρης «καθησυχάζει» τους εργαζόμενους αναφέροντας στην επιστολή του ότι δεν θα ρίξει… πιστολιά στους εργαζομένους αλλά θα βρει τρόπο να πάρουν τις αποζημιώσεις τους!.. («αν το καράβι πέσει σε ξέρες, τα αμπάρια είναι γεμάτα...»)
Από όσα αναφέρονται στην επιστολή αλλά κυρίως από όσα είπε ο Καρακούσης -όπως γράφει το enimerosi24- προκύπτουν τα εξής:
Οι εργαζόμενοι καλούνται να συνεχίσουν να εργάζονται απλήρωτοι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Ο Ψυχάρης αναζητά νέο επενδυτή.
- Αν βρεθεί επενδυτής οι εργαζόμενοι θα πάρουν τα οφειλόμενα και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει νέο πρόγραμα αναδιάρθρωσης με απολύσεις και μειώσεις μισθών.
- Αν δεν βρεθεί επενδυτής η εταιρεία θα οδηγηθεί σε κάποια διαδικασία προστασίας από πιστωτές ή αναστολής λειτουργίας ή κάτι άλλο σχετικό, με τον Ψυχάρη να αναφέρει στην επιστολή του ότι δεν θα ρίξει… πιστολιά στους εργαζομένους αλλά θα βρει τρόπο να πάρουν τις αποζημιώσεις τους.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους αποφάσισαν τελικά να μην προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση αλλά να γίνει οργανωμένα και συντονισμένα μέσω των σωματείων κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Επίσης η συνέλευση αποφάσισε να ζητήσει εκ νέου από την διοίκηση να καταβάλει τις επόμενες μέρες κάποιο ποσό στους εργαζομένους για να καλύψουν τις άμεσες βιοποριστικές τους ανάγκες.
Βέβαια με δεδομένα τα πάσης φύσης χρέη του ΔΟΛ, την κατάρρευση των εντύπων του αλλά και την γενικότερη κατάσταση στον χώρο των εφημερίδων (κυκλοφορίες, διαφημίσεις κλπ) το πόσο εύκολο είναι να βρεθεί επενδυτής μέσα σε 2-3 εβδομάδες ο οποίος να ρίξει άμεσα πολύ ρευστό στον ΔΟΛ μοιάζει κομμάτι δύσκολο.