ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Σάλος με τουρκική εφημερίδα για το μακελειό στο Ορλάντο

Δημοσίευσε κείμενο με τίτλο: «50 νεκροί σε μπαρ που πηγαίνουν διεστραμμένοι ομοφυλόφιλοι!»

Ακροδεξιά τουρκική εφημερίδα φίλα προσκείμενη στον Ταγίπ Ερντογάν δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αποκάλεσε τα θύματα του μακελειού στο Ορλάντο «διεστραμμένους» και «ανώμαλους». Η  εφημερίδα Yeni Akit, η οποία ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχει εκφράσει την υποστήριξή της στην Αλ Κάιντα, δημοσίευσε στον ιστότοπό της κείμενο με τίτλο «50 νεκροί σε μπαρ που πηγαίνουν διεστραμμένοι ομοφυλόφιλοι!», προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.
Η εφημερίδα το όνομα της οποίας σημαίνει «Νέα Συμφωνία» είναι γνωστή για τη στήριξη που.. προσφέρει στον Τούρκο πρόεδρο, σε μια χώρα που η ελευθερία του Τύπου βρίσκεται υπό την αυστηρή επιτήρηση της κυβέρνησης, ενώ η Yeni Akit είναι εφημερίδα που καλλιεργεί τον φανατισμό, κατά των μειονοτήτων, των Εβραίων, των Αρμενίων και των Χριστιανών.
Σύμφωνα με το Freedom House, μια ΜΚΟ η οποία παρακολουθεί τις δημοκρατικές ελευθερίες σε όλο τον κόσμο, η τουρκική ελευθερία του Τύπου έχει επιδεινωθεί σημαντικά κατά τα τελευταία αρκετά χρόνια.. Εκδόσεις που μπορούν να λειτουργούν ελεύθερα - όπως η Akit - φαίνεται πως εκφράζουν τις ακραίες απόψεις χωρίς να λογοκρίνονται από την κυβέρνηση.