ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Φίλης: Δεν φιλώ ποτέ χέρια παπάδων

Αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει μια εξήγηση ο Νίκος Φίλης στη βαθιά υπόκλιση που έκανε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την ώρα που του προσέφερε αντίδωρο, με τη σημείωση ότι «εγώ χέρια παπάδων δεν φιλώ ποτέ».
Τι είχε συμβεί κατά τον υπουργό Παιδείας; Ηταν στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο Πολύδροσο Χαλανδρίου (δηλαδή, κοντά στην οικία του), όταν τον προσκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος να παραστεί στη Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αθανασίου στις 18 Ιανουαρίου. Ο Ν. Φίλης ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων πήγε, έψαλε κιόλας και, όταν ήρθε η ώρα να πάρει αντίδωρο από τον Αρχιεπίσκοπο, πήγε εκεί ευχαρίστως.
 «Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν πιο ψηλά και φαίνεται ότι υποκλίνομαι, αλλά κάτι δεν τέτοιο δεν συνέβη» εξήγησε. Είπε όμως και κάτι άλλο. Μη νομίζετε ότι ο Ν. Φίλης έφυγε από την εκκλησία.. με ένα μόνο αντίδωρο, το οποίο, όπως λέει, «το έφαγα αμέσως». Μετείχε στην κοπή της πίτας της εκκλησίας και εκεί κέρδισε και το... φλουρί. Ηταν μια εικόνα του Αγίου Αθανασίου. Τι την έκανες; τον ρώτησαν. «Την έβαλα κάπου στο γραφείο μου, δεν θυμάμαι. Τι σημασία έχει;» απάντησε με... καμάρι.
- από τον Βηματοδότη