ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Όχι στην έκδοση των δύο φοιτητών στην Ιταλία

Το Συμβούλιο Εφετών αποφασίζει και για τους άλλους τρεις

"Όχι" απάντησε στις ιταλικές Αρχές το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμα που εξέδωσε για τους δύο από τους εκζητούμενους, που κατηγορούνται  ότι «εθεάθησαν» να συμμετέχουν σε επεισόδια που συνέβησαν στη πορεία της Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο. Σήμερα θα εξεταστεί η υπόθεση για τους άλλους δύο ενώ ξεχωριστά θα κριθεί ο πέμπτος φοιτητής τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μετά από επτάωρη συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα, το Συμβούλιο που έκρινε την υπόθεση της έκδοσης για τους δύο πρώτους από τους πέντε φοιτητές , έδωσε αρνητική απάντηση στις ιταλικές Αρχές που ζητούν να δικάσουν τους νεαρούς για επεισόδια κατά.. την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Μιλάνο την Πρωτομαγιά με αφορμή τα εγκαίνια της EXPO 2015.
Το αίτημα της Ιταλίας , που εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τους πέντε φοιτητές πριν λίγους μήνες, αφορά κατηγορίες για αδικήματα σχετικά με "καταστροφές" και "διακεκριμένη αντίσταση" οι οποίες τιμωρούνται στην γειτονική χώρα με ποινές από 8 έως 15 χρόνια, ενώ επιτρέπεται απροσδιόριστος χρόνος προφυλάκισης.