ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Η συγνώμη Καμπουράκη στον Κατρούγκαλο

 «Ήρθα με παράπονο. Εσείς ενήμερος και έγκυρος δημοσιογράφος λέτε τερατολογίες» έλεγε στο Mega ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο Δημήτρη Καμπουράκη. «Λέει ότι με τον δικό μας νόμο ένας που παίρνει σήμερα 1.000 ευρώ μισθό θα πάρει 784 ευρώ  σύνταξη και κάποιος που παίρνει 2.000 ευρώ μισθό θα πάρει μόλις 16 ευρώ παραπάνω» ανέφερε ο Κατρούγκαλος και συνέχισε: «Αν τα νούμερα αυτά είναι ακριβή εγώ αύριο θα παραιτηθώ. Εσείς θα ζητήσετε συγνώμη;».
Πράγματι ο Δ. Καμπουράκης, εντίμως φερόμενος, το έψαξε και είδε ότι οι υπολογισμοί μου ήταν αριθμητικά λάθος. Φυσικά ζήτησε συγγνώμη, σήμερα, μέσω της στήλης που διατηρεί στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας Εθνος. Ακολουθεί ολόκληρο το απολογητικό κείμενο του Καμπουράκη:..
Εκφράζω σ’ αυτήν τη στήλη καθημερινά τη γνώμη μου, με γνώμονά μου την εντιμότητα. Γράφω την άποψή μου δίχως φανατισμούς, υστεροβουλία, ψευδολογίες ή διαστρεβλώσεις. Η γνώμη μου και τα συμπεράσματά μου δεν ικανοποιούν τους πάντες, αυτό είναι φυσικό. Οταν όμως χρησιμοποιώ στοιχεία, φροντίζω να είναι σωστά και βεβαίως αν κάνω κάποιο λάθος, το αναγνωρίζω δίχως περιστροφές.
Στην προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη με τον κ. Κατρούγκαλο στο Mega, ο υπουργός Εργασίας αμφισβήτησε ένα νούμερο που είχα χρησιμοποιήσει σε τούτη τη στήλη, σ’ ένα παράδειγμα για τις συντάξεις. Είπε ότι αν ισχύει το συγκεκριμένο νούμερο, θα παραιτηθεί. Εγώ υποσχέθηκα πως αν έκανα λάθος, θα ζητήσω συγνώμη.
Αν και οι τηλεοπτικές υποσχέσεις είναι συνήθως λόγια του αέρα, εγώ ξανακοίταξα τους αριθμούς. Ο κ. Κατρούγκαλος είχε δίκιο, οι υπολογισμοί μου ήταν αριθμητικά λάθος. Συνεπώς ζητώ συγνώμη. Το λάθος αυτό δεν αλλάζει ούτε την άποψή μου ότι το νομοσχέδιό του τραυματίζει την ασφαλιστική συνείδηση, ούτε ότι κόβει τις συντάξεις. Επί του συγκεκριμένου πάντως είχα άδικο.