ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Απόφαση - σταθμός για τους δημοσιογράφους...

Η δημοσιογράφος Δέσποινα Μπρούσαλη
...και τα προσωπικά δεδομένα

Το Θ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με ομόφωνη απόφασή του, την Παρασκευή, κήρυξε αθώα την διαχειρίστρια του directnews.gr και δημοσιογράφο, Δέσποινα Μπρούσαλη, που αντιμετώπιζε το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μετά από μήνυση του φερόμενου ως "εγκεφάλου" της υπόθεσης που είναι γνωστή ως "μαφία των ακινήτων", ή "παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2", Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου.
Η μήνυση αφορούσε οκτώ δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο directnews.gr από το Νοέμβριο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 και τα οποία ήταν σχετικά με πληροφορίες, μαρτυρίες και άλλα στοιχεία από την εισαγγελική έρευνα για το "παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2", καθώς και δικαστικές εξελίξεις γύρω από το πρόσωπο του Γεωργιτσογιαννάκου.
Η εισαγγελέας της έδρας, Αικατερίνη Σακκά, πρότεινε την αθώωση της διαχειρίστριας του.. directnews.gr. Όπως είπε στην αγόρευσή της, οι δίκες είναι δημόσιες και οποιοσδήποτε μπορεί να τις παρακολουθήσει. Ανέφερε, ακόμη, ότι από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως ούτε ο δημοσιογράφος τηρεί αρχείο ούτε έγινε κάποια επεξεργασία αρχείου. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τα επίδικα δημοσιεύματα γράφτηκαν εκ πληροφοριών από διαδίκους, μάρτυρες και άλλες πηγές χωρίς να διαπιστωθεί πρόσβαση σε αρχείο, όπως αυτό ορίζεται από το νόμο.
- πηγή: directnews.gr