ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ο Σταμάτης Νικολόπουλος νέος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Μετά από έξι ολόκληρους μήνες και μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για ανέργους δημοσιογράφους, συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
Ο Σταμάτης Νικολόπουλος, της παράταξης «Συσπείρωση Δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος», είναι ο νέος πρόεδρος της Ενωσης των δημοσιογράφων της Αθήνας, συγκεντρώνοντας, μετά από μυστική ψηφοφορία, 7 ψήφους στο 11μελές Δ.Σ. Από το προεδρείο αποκλείστηκε η πρώην πρόεδρος και πλειοψηφούσα στο Δ.Σ. Μαρία Αντωνιάδου, όχι όμως και στο σύνολό της η παράταξή της «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», αφού ο Δ. Κοτταρίδης εξελέγη στη θέση του ταμία.
Στις άλλες θέσεις του προεδρείου εξελέγησαν: Γενική γραμματέας Νανά Νταουντάκη.. 
(παράταξη Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι), ταμίας Δημήτρης Κοτταρίδης (Παράταξη Ενωμένοι Δημοσιογράφοι- ), Α' αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσαλαπάτης (ΚΕΔ), Β' Αντιπρόεδρος Χρήστος Κυρίτσης (παράταξη Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι)  και Ειδικός γραμματέας Γιώργος Φιλιππάκης (παράταξη Πρωτοβουλία για την Ανατροπή).  Μέλη: Μαρία Αντωνιάδου, Μάκης Διόγος, Χρήστος Μαζανίτης, Γιώργος Μηλιώνης, Σόνια Χαϊμαντά.

Aκολουθεί η ανακοινωση της ΕΣΗΕΑ:
Το σχέδιο ακυβερνησίας στην ΕΣΗΕΑ, που επεξεργάστηκαν και έθεσαν σε εφαρμογή εργοδοτικά κέντρα, μαζί με τους εκπροσώπους τους, από τις εκλογές του Ιουνίου, έπεσε στο κενό.
Στη σημερινή συνεδρίαση συγκροτήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε αντιπροσωπευτική κατεύθυνση με τη συμμετοχή εκπροσώπων έξι συνδικαλιστικών παρατάξεων.
Με αίσθημα ευθύνης η διοίκηση της Ένωσης, απαντά με τον τρόπο αυτό στις επιδιώξεις της διαπλοκής, που θέλει τον Κλάδο σε ομηρία με ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η οποία διαρκεί τουλάχιστον μια πενταετία με αποτέλεσμα χιλιάδες απολύσεις, καθεστώς ατομικών συμβάσεων, κατάργηση συλλογικών κατακτήσεων, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.
Αναρτήσεις στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. αποκαλύπτουν ότι ορισμένοι πρόθυμοι μεθοδευμένα επιχειρούν την απαξίωση της Ένωσης, όταν μάλιστα υπάρχουν σε εκκρεμότητα κλήσεις σε απολογία από τους οικονομικούς Εισαγγελείς για εκδότες και καναλάρχες.
Το Δ.Σ. επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι προτεραιότητες του Κλάδου αφορούν επίσης την άμεση αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις εφημερίδες, στα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, στα Δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, κ.λπ.), με ανυποχώρητη στάση στις θεσμικές κατακτήσεις των εργαζομένων, που υπερασπίζονται το δημόσιο αγαθό της υπεύθυνης ενημέρωσης.
Πολιτικές, που αντιστρατεύονται τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα κοινωνικά δικαιώματα, τους πόρους και την αυτονομία των δημοσιογραφικών Ταμείων, αποτελούν για τον Κλάδο αιτία πολέμου.
Το Δ.Σ. με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, δύο, τριών και έξι μηνών, που οφείλονται σε όσους ακόμα εργάζονται. Την καταβολή των εισφορών στα δημοσιογραφικά Ταμεία, τη διασφάλιση της εργοδοτικής εισφοράς (Αγγελιόσημο), και την ενεργοποίηση ελέγχου όσων οφείλουν εργοδοτικές εισφορές σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ., που ορίσθηκε αμέσως αύριο το πρωί άμεση προτεραιότητα έχει:
1) Το θέμα των ανέργων (VOUCHER), που αναίτια εκκρεμεί, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα από την άνοιξη του 2015 και πάντως τρεις μήνες πριν τις εκλογές.
2) Το βοήθημα Χριστουγέννων για εκατοντάδες ανέργους συναδέλφους-μέλη μας και
3) τα επείγοντα εργασιακά θέματα.
Η σύνθεση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                                Νικολόπουλος Σταμάτης
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:              Τσαλαπάτης Δημήτρης
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:               Κυρίτσης Χρήστος
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:             Νανά Νταουντάκη
ΤΑΜΙΑΣ:                                         Κοτταρίδης Δημήτρης
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:   Φιλιππάκης Γιώργος
ΜΕΛΗ:                                               Αντωνιάδου Μαρία
Διόγος Μάκης
Μαζανίτης Χρήστος
Μηλιώνης Γιώργος
Χαϊμαντά Σόνια