ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Αυτοί που απουσίασαν από τη Βουλή

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Ναι, μερικοί έχουν πλάκα. Και θέλεις, καμιά φορά, να βάλεις τα γέλια, όπως η Δέσπω Διαμαντίδου. Δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα να ψηφίσουν μνημόνια, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις υπαλλήλων. Ομως να, δίστασαν μπροστά στη μοναδική νομοθετική πράξη που έχει να κάνει με την αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων. Αύριο, όμως, θα ισχυριστούν ότι θέλουν να αλλάξουν τη χώρα, συμβαδίζοντας με την ευρωπαϊκή οικογένεια. Ανοησίες.
Η Φώφη Γεννηματά απουσίαζε από τη Βουλή κατά την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης. Και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απουσίαζε και αυτός, είπε να τιμήσει τα μουστάκια του. Αλλά και ο.. Αδωνις, μακριά. Μην τυχόν και προκαλέσουμε τους πελάτες μας. Ομως οι ηγέτες φτιάχνονται από το υλικό των υπερβάσεων, όχι από την εύκαμπτη ύλη των συμβιβασμών τους. Τουλάχιστον εκείνοι που καταψήφισαν, θα βρεθούν κάποια στιγμή αντιμέτωποι με τη χλεύη ή, έστω, την κριτική.
Θα έχουν ένα επιχείρημα, περί παραδόσεων και ηθικής, να βγάλουν από την τσέπη και ας είναι της πλάκας. Οι απόντες; Τι θα πουν οι απόντες; Θα πουν ότι ψήφισαν υπέρ της επιβολής προστίμων στη χώρα; Δεν θα πουν τίποτα. Το πολύ να ψελλίσουν κάτι περί σεβασμού στις αναστολές που θέτει η κοινωνική ηθική. Καλύτερα, όμως, να μη μιλήσουν καθόλου.
Στη Βουλή, αγαπητοί, είστε για να ομιλείτε, όχι για να καταπίνετε τη γλώσσα σας. Η σιωπή δεν αποτελεί πολιτική στάση. Αποτελεί ελιγμό, ενίοτε γλοιώδη.
- από το protagon