ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Η Ρένα Δούρου και η γίδα της Siemens

Υπάρχουν κάποιες (αρχε)τυπικές συμπεριφορές σε όσους (και όσες) πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη. Μια από αυτές είναι ότι, αντί να κοιτούν πώς θα γυρίσουν τη γίδα από κει που την πήραν, ρίχνουν το φταίξιμο σε αυτόν που τους αποκάλυψε. Μια άλλη είναι ότι, όταν όλα δείχνουν τον αποπάνω, αυτοί ρίχνουν το φταίξιμο στους από κάτω –ή σε όποιον τελοσπάντων μπορούν να «τιμωρήσουν», για να επιβεβαιώσουν ότι ασκούν –ακόμα- κάποια εξουσία…
Όχι που δεν το χαμε υποψιαστεί, αλλά είπαμε να δώσουμε και μια ευκαιρία. Το πρόβλημα της Ρένας Δούρου με την αποκάλυψη του περιοδικού UNFOLLOW στο τεύχος Ιουλίου για την σύμβαση που επιθυμούσε διακαώς να υπογράψει με τη Siemens δεν ήταν μήπως τελικά η σύμβαση αυτή θα ήταν ζημιογόνα για το δημόσιο. Το πρόβλημά της ήταν ότι κάποιος της χάλασε τη «δουλειά».
Μα, θα μου πείτε, η ίδια προανήγγειλε διερεύνηση από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.. στις 16/7. Η ίδια μίλησε για «λάθη» και έκανε τη βαρύγδουπη δήλωση «θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, όσο είμαι εγώ Περιφερειάρχης, υπογραφή που θα είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον δεν πρόκειται να βάλω». Η ίδια τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε ΕΔΕ.
Καλά μέχρις εδώ; Έτσι φαίνεται. Κι όμως, ο σκοπός της ΕΔΕ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν είναι να βρεθεί ποιοι εμπλέκονται και πώς με την αμαρτωλή Siemens και την κατακύρωση της σύμβασης από την Περιφέρεια –όπως η ίδια άφηνε να εννοηθεί (βλ. και την ανάρτηση της στο facebook). Η ΕΔΕ παραγγέλθηκε για να διερευνηθεί αν διέρρευσαν και πώς έγγραφα από υπηρεσίες της Περιφέρειας! Προφανώς, λοιπόν, το θέμα για την Περιφερειάρχη δεν είναι αν η σύμβαση με τη Siemens ήταν υπέρ ή κατά του δημοσίου συμφέροντος (αν το θέμα ήταν αυτό, τότε τα έγγραφα που υπήρχαν στο γραφείο της, πολύ πριν αποκαλυφθούν από το UNFOLLOW, ήταν υπεραρκετά), αλλά το ποιος αποκάλυψε τα στοιχεία και της χάλασε τη… δουλειά.
- διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος στο unfollow